Foto bij De 100e Hongerspelen - 143

“Omdat we iedereen dan in gevaar brachten”, sneerde Gale. “Alsof het Capitool dat anders niet doet. Maar ga je nu nog zeggen waarom je hier bent?”

“Katniss heeft je nodig. Er is een opstand bezig, Gale. Eerst waren ze er kwaad om, Katniss en Peeta. En dat begreep ik ook. Maar nu hebben wij de leiding. En van die opstand, dat had je moeten weten. Je gaat me niet vertellen dat het normaal is wat er in de arena gebeurt nu.”
“Een paar gekke tributen die hun leven willen opofferen.”
“Nee, Gale, een opstand. Zowel binnen als buiten de arena. Luister, ik heb niet veel tijd voor uitleg, dus onderbreek me niet. Snow heeft Katniss na de vorige Spelen voor een ultimatum gesteld. Hij zou stoppen met de Hongerspelen, nadat Katniss één van haar eigen kinderen de arena in had gestuurd. Daarom heeft ze toch kinderen gekregen. Glafira zou het nooit overleefd hebben, Katniss kon het niet over haar hart krijgen één van hen kansloos tribuut te laten zijn. Dus trainde ze Ian. Vorig jaar was hij ziek, hij kon niet meedoen. Ze was doodsbang voor de gevolgen, eeuwige Hongerspelen. Ze heeft Snow in een brief gesmeekt Ian dit jaar alsnog te laten meedoen.”
“Dat meen je niet”, zei Gale geschrokken. “Dus daarom… Maar die opstand dan, ik bedoel, het is erg, maar als Snow na deze Spelen ophoudt…”
“Daarom weigerde ze, daarom was ze eerst kwaad. Tot we hoorden dat Snow vindt dat Katniss zich niet aan de afspraak heeft gehouden, en hij dat dus ook niet moet doen. Hij gaat gewoon door, volgend jaar.”
“Nee! Dan moeten we hem tegenhouden!”
“Inderdaad. Misschien heb je dat spotje gezien met de hoofdspelmaakster?”
“Oh, ja, dat je wil onderhandelen. Maar die Adriënne is toch een vriendin van Katniss? Dan is ze toch niet echt gevangen?”
“Jawel, ze heeft Katniss zelf overtuigd dat die haar gevangen moest nemen. Wij weten dat, Snow weet dat, maar de rest van Panem heeft geen idee. Snow heeft haar nodig, als het toneeltje van de geliefde vader stopt en Panem weet dat Adriënne aan onze kant staat, hangt hij. We hebben dus een perfect middel tot onderhandelen. Snows persoonlijke lijfarts heeft ons informatie gegeven, als dat uitkomt is Snow er geweest. Maar we hebben Katniss nodig. En door die informatie is ze ingestort, zo hard als toen ze hoorde dat twaalf was weggespoeld, zo hard als toen Prim gestorven was.”

Reageer (1)

  • Marly2801

    omg, zo zielig!
    snel verder!(H)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen