Foto bij Hoofdstuk 4

Ik zit aan de eettafel mijn ontbijt op te eten als Ilja naar beneden komt. “Jij bent vroeg wakker.” “Ja, ik kreeg net een sms’je van Dirk dat ik vandaag iemand kan interviewen voor mijn artikel.” “Wie moet je interviewen?” “Ik weet alleen dat het een man is.” “Misschien is het wel een super lekker ding. En dan wordt je gelijk verliefd en dan heb je een vriendje die ik ook weleens mag lenen.” “Laten we dat maar even niet doen. Ik moet hem interviewen voor mijn werk, ik ben niet opzoek naar een vriendje.” “Ach wat jammer nou. Ik wil zo graag een jongen delen. Jij voor het vriendje zijnde en ik wil hem voor de…” Ilja beweegt haar heupen van voor naar achter en haar handen gaan ook mee. Ik schiet in de lach waardoor ik me verslik in mijn ontbijt. Ik hoest hard en Ilja slaat zacht op mijn rug. “Il, doe normaal. Ik verslik me.” “Sorry.” “Jij spoort echt niet hé.” “Dat klopt.” Ik schud lachend mijn hoofd en zet dan mijn bord in de vaatwasser. “Ik ga me even omkleden.” “Is goed.” Ik loop naar boven om me aan te kleden.

De deur van een huis gaat open en er verschijnt een jongen in de deuropening. Ik herken zijn gezicht maar ik weet niet meer waarvan. “Hé. Ik ben Aimee en ik ben hier om iemand te interviewen.” “Dan kom je voor mij. Ik ben Thomas”zegt de jongen en hij steekt zijn hand uit. “Aimee”zeg ik terwijl ik zijn hand schud. “Kom binnen.” Ik loop naar binnen en trek mijn jas uit. Thomas hangt hem voor me op en loopt dan voor mij de woonkamer in. “Ga zitten. Wil je wat drinken?” “Nee bedankt.” “Oké.” Ik ga op de bank zitten en Thomas komt naast me zitten. “Het is misschien heel onbeleefd dat ik dit vraag maar jij bent toch Aimee de Graaf?” “Ja dat ben ik. Dat is toch helemaal niet onbeleefd.” “Kan toch.” “Alles kan”zeg ik lachend. “Je gezicht komt me zo bekent voor”zeg ik. “Dat kan kloppen. Je hebt me geholpen met het versieren van het valentijnsfeest.” “Oh wacht. Was dat de keer dat ik ervoor had gezorgd dat er iemand van de tribune af viel.” “Ja dat was die keer.” “Ja, dat herinner ik me nog wel. Heel goed zelfs.”

“Aimee, kan je even die rol aangeven?” “Ja, wacht even”zegt ik tegen Thomas. Ik hang het hart op dat ik vast heb en ga dan de trap af. Ik loop naar de tribune en pak de rol. “Hé schoonheid”hoor ik opeens en dan voel ik twee armen om mijn middel. Ik voel daarna een zoen in mijn nek en ik glimlach breed. “Hé honey bee.” “Wat ben je aan het doen?” “Ik help Thomas met het versieren voor het Valentijnsfeest.” “Ga je naar het feest?” “Ik denk het niet.” “Waarom niet?” Ik wordt omgedraaid door Charlie en kijk hem aan. “Ik ben door niemand gevraagd dus ik blijf maar thuis.” “Ik wilde je wel vragen maar…” “Nee ik hoef al niet meer te gaan”zeg ik sarcastisch. “Maar ik wil wel gaan, met jou.” “Dan moet je wel heel origineel zijn als je me mee wilt vragen.” “Ik weet wel wat. Ik ben zo terug.” “Oké.” Charlie laat me los en rent dan weg. Ik pak de rol die ik voor Thomas moest pakken en geef het aan hem. “Dank je.” “Geen dank.” Ik ga de tribune op zodat ik makkelijker de hartjes op kan hangen. Amber staat een paar meter van mij vandaan ook hartjes op te hangen. Amber zit bij Thomas in de klas en beide zitten ze een klas hoger. “Amber kan je mij even de plakband aangeven”vraag ik omdat ik al op de trap sta en mijn plakband op is. “Ja.”Amber komt naar me toe gelopen en geeft mij de plakband aan. “Alsjeblieft.” “Dank je wel.”Amber lacht en kijkt dan naar beneden. “Waar is hij mee bezig”hoor ik haar zeggen. Ik kijk ook naar beneden en mijn ogen worden groot. Charlie staat in alleen zijn onderbroek beneden naar mij te kijken en op zijn borst staat met chocola geschreven: ‘wil je met mij naar het valentijnsfeest?’ Charlie haalt zijn schouder op en lacht naar me. “Nou ga je met me mee? Dan kan je dit ook van me aflikken.” Mijn mond valt open van verbazing en ik kan mijn evenwicht niet meer houden. Ik val van de trap tegen Amber aan, waardoor zijn als een balletje van de tribune afrolt. Ze komt met een klap op de grond en Thomas en Charlie staan al naast haar. Ik ren snel de tribune af en hurk naast Amber neer. “Gaat het met je”vraag ik bezorgd. “Ik denk het wel.”Amber staat op maar wankelt wel een beetje. “Ik ga wel even naar een leraar”zegt Thomas en slaat zijn arm om Amber heen zodat ze op hem kan leunen. Samen lopen ze de gymzaal uit. Ik kijk Charlie boos aan. “Wat gebeurde er?” “Ik viel omdat jij weer zo'm stomme opmerking maakte. Ik wist al dat je gek was maar zo gek dat wist ik nog niet.” “Ik ben niet gek. Ik wilde je alleen maar mee vragen.” “Door te zeggen dat ik je mag aflikken. Nee dat is lekker.” “Sorry dat had ik niet moeten zeggen. Ga je wel met me mee”vraag Charlie en kijkt me met puppy oogjes aan. “Hoe kan ik die oogjes nou weerstaan? Ik ga met je mee als je mij beloofd zoiets nooit meer te doen.” “Ik beloof het.”Charlie steekt twee vingers op en lacht dan naar me. Hij tilt me op en gooit me over zijn schouder. “Charlie laat me los”zeg ik lachend. “Nee”zet Charlie lachend en hij begint, met mij op zijn schouder, door school heen te rennen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen