Foto bij Quidditch match||Perciver||Part 1

'Jullie tegen ons, wie het eerste zeventig punten heeft wint.' Oliver keek zelfverzekerd naar de twee mensen tegenover hem, Ron en Hermione. Het rode haar van Ron stak scherp af tegen het witte fluffige spul dat er op de grond lag. Er waren twee mogelijkheden, of iemand had zojuist een gigantische teddybeer opengescheurd en uitgestrooid in de achtertuin van de Burrow, of het had gesneeuwd. Te oordelen aan de lichtjes die rond het huis hingen en in de gigantische versierde dennenboom in de tuin was het sneeuw. Niet dat het geen teddybeer kon zijn maar het was nogal onwaarschijnlijk dat iemand tijdens kerst een teddybeer zou openscheuren. Elk ander moment zou het natuurlijk volkomen logisch zijn maar met kerst was het gewoon erg om een teddybeer op zo'n manier om het leven te brengen. En waarschijnlijk kwam het idee van dat het sneeuw was ook wel van de koude die het uit leek te stralen. 'Oliver, je weet toch dat je met mij in je team nooit kan winnen?' Percy leek niet echt uit te kijken naar het spelletje, net zoals Hermione aan haar gezicht te zien. 'Waarom maken we dan geen teams? Zeven personen per team net zoals in een normaal team.' zo'n slimme opmerking zou je eigenlijk eerder verwachten van Hermione als van Ron. Normaal was zij meer de slimme. Waarschijnlijk lag het aan het feit dat het nu over Quidditch ging. En daar had Ron nou eenmaal meer verstand van. Hetzelfde gold bij Percy en Oliver. Hermione was speciaal voor Ron en dit kerstfeest terug gekomen. Waarschijnlijk was ze liever op school gebleven om te blokken voor haar examens dan hier Quidditch te spelen. Ze was als een van de weinigen teruggegaan naar Hogwarts. De enige aanwezige hier die ook nog naar school ging was Ginny. Percy zou precies hetzelfde hebben gedaan als hij zijn school nog niet had afgemaakt. Oliver zou net zoals Ron er niet over twijfelen en gewoon niet meer teruggaan. Die tijd zou hij dan veel beter kunnen gebruiken om te trainen. Nu hij inmiddels al als vaste Keeper bij Puddlemere werkte trainde hij meer als dat Percy studeerde in zijn tijd op Hogwarts.
'Oliver als we nog een enigszins productief team willen hebben kunnen we nu misschien maar beter gaan zoeken.' de plek waar Percy zijn hand had gelegd leek nog lang na te branden. Niet omdat zijn handen zo warm waren, wat ze wel waren maar dat was nou eenmaal niet de reden. Dat Percy's handen zelfs in deze kou nog zo warm aanvoelden was op zich al een wonder. De temperatuur buiten was nou niet een waarvan je zou zeggen dat het aangenaam was om langer als een paar minuten zonder warme kleding buiten te staan. Samen liepen ze naar de grote tent die op was gezet in de tuin. Hij werd warm gehouden door vuurtjes die door de lucht zweefden en tegelijk ook voor het licht en de sfeer zorgde. Aan de randen hingen ook nog maretakken versierd met rode linten en verschillende kleuren ballen, voornamelijk ook rood eigenlijk. Omdat dat was omdat rood en groen zo'n beetje als kerstkleuren waren afgeschreven,omdat de Weasleys allemaal rood haar hadden of omdat het de kleur van Gryffindor was zou niemand ooit echt weten. Hoogstwaarschijnlijk was het een mengeling van dat allemaal. De tafels die binnen stonden waren ook allemaal versierd met een kerststukje. Hoe groot de tent ook was ze hadden het voor elkaar gekregen zoveel mensen uit te nodigen dat het propvol was. En dan waren alleen de familie Weasley uitgenodigd en een paar vrienden van hun. Ze hadden toch meer vrienden als ze dachten.
'Ginny, wat leuk om je hier tegen te komen.' Oliver legde zijn hand op haar schouder. 'Je voelt er zeker wel wat voor om ons te helpen winnen tegen Ron en Hermione hé?' ze keek vragend van Oliver naar Percy. 'Winnen?' 'Quidditch, wij tegen hun.' ze grinnikte. 'Van alle Weasleys die je hier voor het kiezen hebt kies je dan juist degene die geen verstand heeft van Quidditch?' ze wees naar Percy die er verontwaardigd op in wou gaan maar werd gestopt doordat ze verder ging praten. 'Natuurlijk wil ik jullie helpen, de twee leukste koppeltjes van onze familie tegen elkaar dat moet wel leuk worden.' Percy werd zo rood als de versieringen in de tent. En om je een beeld te geven van hoe rood dat was, roder als zijn haar. Bij Oliver kwam er enkel een glimlach op zijn gezicht. Wel een absurd grote glimlach. 'Wij gaan verder zoeken, zorg dat je over uiterlijk tien minuten in de tuin staat.' Oliver trok Percy aan zijn hand mee tussen de mensen door. De meesten werden ondertussen ook nog eens bijna op de grond gedrukt door de kracht waarmee de twee jongens voorbij kwamen.
'Charlie je wilt ons zeker ook wel helpen?' Percy lachte een beetje zielig aantonend naar zijn broer. Zelfs Ginny had al opgemerkt hoe slecht hij was in Quidditch dan zou Charlie het zeker niet kunnen laten om er een opmerking over te maken. 'Jij en Quidditch? Dat wil ik zeker niet missen.' hij groette beleefd naar de vrouw waar hij voordat Percy hem stoorde aan het praten was. 'Het spijt me dat ik jullie gesprek heb verstoord.' 'Maakt niet uit, ik viel toch al bijna in slaap. Als je ooit iemand wilt vinden die nog saaier is als jij als je eenmaal over iets begint dan heb ik iemand gevonden. Zal ik George voor jullie zoeken? Ik weet zeker dat hij dit niet wilt missen.' Oliver knikte en Charlie verdween tussen de mensen. 'Over tien minuten in de tuin!' waarschijnlijk had hij dat niet gehoord. 'Wie kunnen hier nog meer Quidditch spelen?' Percy en Oliver zochten beiden naar iemand die er iets van kon. 'Ik denk niet dat er nog echt iemand is die er iets van kan. Tenminste zo ver ik weet dan.' 'Dan vragen we Neville en Luna.' Oliver liep al naar ze toe. Als je echt wou verliezen zou je die twee zeker in je team willen nemen. Luna praatte bijna altijd over dingen die niemand anders begreep, en Neville had nog steeds moeite om fatsoenlijk op zijn bezem te blijven zitten. 'Willen jullie ons helpen winnen van Ron?' 'Ronald? Ik wil graag helpen.' Luna leek ergens ver in de diepte te kijken. Het kon ook zijn dat ze gewoon iets zag vliegen in de lucht wat niemand anders kon zien. 'Wat doen we?' 'Quidditch.' 'En jullie vragen mij om te helpen?' 'Ach, Percy doet ook mee.' Neville keek naar Percy en knikte toen. 'Oké, zo slecht kan het dan nog niet gaan wel?' met zen vieren liepen ze de tent weer uit. 'Het vriest hier buiten.' Luna sloeg beschermend haar armen over elkaar om zoveel mogelijk warmte te behouden.
'Ah jullie zijn er, dacht al bijna dat jullie niet meer durfden.' Ron stond samen met zijn team al te wachten. De drie Weasleys die in het team van Oliver en Percy zaten waren er ook al. Net zoals Arthur Weasley, misschien beter bekend als Meneer Weasley de man die verzot was op alles wat te maken had met elektriciteit. Eigenlijk verzot op bijna alles wat met Muggles te maken had.
'Ron, Hermione, Harry, Bill, Angelique, Charles en Kemon.' de twee laatsten waren waarschijnlijk neefjes van de Weasleys. Gezien hun rode haar. 'En jullie nemen het op tegen Oliver, Ginny, Charlie, Percy, Neville, Luna en George. Dat gaat leuk worden om te zien.'

Reageer (3)

  • Square

    Haha, leuk. :'D
    Bill speelt trouwens twee keer mee. Ik denk dat je één keer Arthur bedoelde? ^^
    Ik ben wel benieuwd wie er gaat winnen, lol. Oliver en Ginny mogen dan wel professioneel spelen, en George en Bill kunnen er hopelijk ook nog steeds wel wat van, maar Percy, Neville en Luna zijn gewoon hopeloos. Harry was juist enorm goed en Angelique en Ron hebben ook voor Gryffindor gespeeld. Hermione is slecht, maar Arthur (want ik denk dat hij bij hen hoort, toch?) Charles en Kemon komen in ieder geval allemaal uit een familie die helemaal gek is op de sport, dus zullen het wel een beetje kunnen, tenminste. Hmm, de teams zijn redelijk tegen elkaar opgewassen, denk ik. :Y)

    1 decennium geleden
  • harryisnietecht

    Ik ben benieuwd wie er allemaal van zijn bezem wordt geduwd :Y)

    1 decennium geleden
  • Maheegan

    Lol, I'm excited for the game.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen