Foto bij Eindelijk het einde van de spelen (hoofdstuk 26)

na maar liefst 2 weken lang heeft de spelen geduurd maar vandaag komt er eindelijk een einde aan .
De 4 finalisten
Cato ( District 2)
Tresh ( District 11)
Katniss ( District 12)
Peeta ( District 12)

De dag na de komst van de Ebbings dacht ik maar ik ga nog eens naar de spelen kijken het zal nu toch bijna over zijn Bekka had mij gisteren gezegd dat Foxface om het leven was gekomen ze had bessen giftige gegeten dus da betekend gewoon dat ze nog met 4 zijn Tress , Cato, Katniss en Peeta .
De familie Ebbings logeerde bij ons , de vader en moeder van Bekka waren met hun werk bezig , Tracy de jongste zus Tracy was met hun mee ze moet altijd met haar neus er tussen zitten . Jason , Thibaut , Prim , Bekka en ik wouden de spelen verder kijken want het was heel spannend er zat ook nog iemand van hun District er bij namelijk Cato . " Kennen jullie Cato " vroeg ik aan Bekka , Jason en Thibaut " Ik ken Cato niet zo goed hij is wel zo oud als ons ma echt ken ik hem niet ik kan Clove beter " zei Bekka " En hoe is Clove dan ? " vroeg ik " ze ik vriendelijker dan je denkt maar veel contact had ik niet met haar we hebben wel ooit eens gepraat weetje het is wel raar dat ze dood is ik zag haar bijna elke dag ze had alleen een moeder haar vader weet ze niet waar hij is of wie hij is" zei Bekka
Ik dacht een beetje aan mij ik kende mijn moeder en vader ook niet ik weet hoe ze haar voelt ik heb best wel medelijden met haar . Ik keek naar de tv en de spelen gingen over naar vandaag Prim heeft ondertussen Mevr Everdeen geroepen en Percy was ook mee gekomen hij ging in de één zit zitten . Het was inderdaad vandaag de finale van de spelen en ze gingen over naar de spelen van vandaag . Peeta en Katniss kwamen eerst in beeld ze waren aan het jagen , toen Cato die bij het meer zicht schuil zat te houden dan Tresh hij liep gewoon wat te dwalen in het bos . " Beste Dames en Heren dit zijn de 4 finalisten van de 74 ste hunger games Cato van District 2 , Tresh van District 11 en Katniss en Peeta van District 12 " er ging een groot applaus rond ons " Wel het moment waar jullie allemaal op gewacht hebben is zo ver weg gaan een grote finale geven dat we straks een winnaar hebben of winnaars wij wensen de 4 finalisten veel succes " en de twee presontators verdwenen .
Het werd eens heel donker in de arena dat zal wel er bij horen zeker de camera's gingen naar Tresh hij keek angstig rond hij verwachten iets ineens komt een groot beest uit de bosjes gesprongen en verscheurden Tresh aan stukken was niet echt fijn om dat te zien en snel ging het kanon ze waren nog met 3 . De camera's gingen naar Katniss en Peeta ik dacht in mijn eigen ze zullen toch niet de volgende zij Peeta vermoeden ook iets hij keek heel vragend naar de bosjes ik dacht nee Peeta ren ren godverdomme en opeens kwam weer zo een beest uit de bosjes gelukkig waren ze snel genoeg om te kunnen ontsnappen Katniss had er ééntje kunnen dood schieten maar er kwamen er meer een stuk of 3 ze liepen naar de hoorn en ze klommen er op ééntje had Peeta bijna beet . Katniss en Peeta stonden even veilig tot Cato op hun kwam afgelopen hij zag er niet goed uit hij had volgens mij ook zo een aanval gehad van zo een beest .Cato pakten Katniss vast een probeerde haar van de kant te duwen maar Peeta trok Cato weg en Cato pakten Peeta bij zijn nek dat hij niet meer weg kon. Katniss kon hem niet dood schieten want anders kilde Cato Peeta en als ze dat doet gaan Cato en Peeta alle bij dood . Ik zat vol stress naar de tv te kijken. Katniss schoot recht in Cato 's had dat hij zijn arm weg trok en dat Peeta kon ontsnappen en Peeta duwden hem van de hoorn dat Cato tussen die beesten viel en de beesten verscheurden hem tot het kanon ging en toen verdwenen de beesten. Opeens hoorde ik gejuig rond mij ik besefte nu pas dat de spelen voor bij waren maar opeens werden we verbroken door de tv " Beste tributen we gaan weer iets veranderen dat twee tributen die afkomstig van het zelfde district zijn alle bij kunnen winnen trekken we in verder nog veel succes " en de stem viel weg
Ik ging weer zitten ik voelde me niet goed dus als ik het begreep moesten Katniss en Peeta nu tegen elkaar vechten om toch nog maar 1 winnaar te hebben , het werd heel stil rond mij ze keken mij allemaal aan ze keken hoe ik ging reageren , ik bleef gewoon rustig zitten en wachten en ik keek verder naar de tv . Katniss en Peeta hadden de giftige bessen vast ik wist wat het betekende ze gingen alle bij er aan ik zou dat ook gedaan hebben maar toch ik zie dan geen van beide meer terug de tranen stroomde over mijn wangen Peeta keken afscheids naar de tv. " Stop stop " hoorde ik op de tv " de twee winnaars van de 74 ste hunger games.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen