Foto bij hoofdstuk 3

ik zou ook wel een draak willen XD maar jammer genoeg gaat dat niet :(

Yuna

Als ik de volgende dag wakker word zucht ik tevreden als ik zie dat Xena ligt te slapen. Ik heb mijn ouders gesmeekt of ze de eerste paar weken bij mij op de kamer mag blijven. En na veel proberen mag het eindelijk.
Als de twee weken voorbij zijn moet ze naar een soort van grote stal waar de draak van Iwan ook staat.
Het is groot genoeg voor vier draken. En ja dat klopt, mijn ouders hebben ook allebei een draak. Deze zijn al een stuk ouder en hoeven dan ook eigenlijk niks meer te doen.

Als je draak vier jaar is mag je eindelijk gaan trainen. Als er gevaar dreigt moet je met je draak op pad gaan om het gevaar uit de weg te ruimen. Dit wordt altijd gedaan in een grote groep.
Gelukkig is het nog niet zo ver voor mij en Xena. Ik vind haar super schattig nu ze nog zo klein is. Maar het is ook wel weer lang wachten, vier jaar!
Als ik uit bed stap schiet Xena overeind en kijkt me verbaast aan waardoor ik moet lachen. Ik loop naar haar toe, pak haar op en ga met mijn hand over haar kop.
Speels probeert ze mijn vinger te pakken te krijgen. Iets wat snel lukt, gelukkig maakt het nog niet uit aan gezien ze nog geen tanden heeft. Dat zal over een maand wel anders zijn.

Ik loop met Xena naar de deur en loop de trap af. Als ik in de keuken bij de eettafel ben zie ik dat er nog niemand op is. Voorzichtig zet ik Xena op de tafel en begin met het pakken van de borden zodat ik de tafel kan dekken.
Als ik klaar ben ga ik aan tafel zitten en leg mijn hoofd op mijn handen die op tafel liggen.

Xena loop voorzichtig naar me toe en kijkt me met glimmende ogen aan. Ik weet niet hoelang we zo zitten te kijken maar als Iwan naar beneden loopt schik ik me dood.
‘Was je nog aan het dromen?’ vraagt hij lachend.
‘Ook goedemorgen’ zeg ik terug met een lach. ‘Ik loop eerst even naar Giliat om hem te voeren’ meld hij voordat hij de deur uitloopt. ‘Neem je wat voor Xena mee?’ roep ik hem nog achterna. ‘Ja, doe ik!’ roept hij terug.

Als Iwan terug komt lopen komen mam en pap net de trap af. ‘Ach, je hebt de tafel al gedekt’ zegt mam. ‘Dat is fijn’ voegt pap eraan toe voordat hij gaat zitten.
Als we hebben gegeten en als Iwan en ik de tafel hebben afgeruimd gaan mijn ouders naar de winkel die ze hebben in het dorp.
Iwan gaat ook naar zijn werk, hij werkt op een hele grote stal waar paarden en draken staan.

Ik daar in tegen blijf vandaag thuis om het huishouden te toen. Hoewel ik niet denk dat ik daar aan toe kom. Ik ben veel te druk met mijn draakje. Ik wil er nu al mee beginnen dat ze haar naam kent als ze hem hoort en dat ze na een tijdje al weet of ze iets wel of niet mag.

Zo gaat de dag langzaam voorbij. Ik doe de was buiten zodat Xena eraan went om buiten te zijn. Hoewel ik haar goed in de gaten moeten houden. Had ze zich toch een keer in de was verstopt en was ik dus volledig in paniek. Toen ik een klein bultje zag bewegen schoot ik in de lach. Volgens mij was ze de weg kwijt in al die kleren, ze ging alle kanten op behalve de goede.

Aan het einde van de dag begin ik met het koken. Als ik eenmaal met het vlees bezig ben is Xena om aandacht aan het vragen door met haar vleugels zachtjes tegen mijn arm te tikken.
Ik pak een klein stukje vlees en hou het haar voor. Als ze het niet pakt zet ik een bord op tafel en leg het daarop zodat ze er aan kan ruiken.
Ik draai mezelf weer om naar de pannen en als ik me na een minuut weer omdraai is het stukje vlees weg en zit Xena tevreden voor zich uit te staren.

Reageer (5)

  • Sil123

    Ik wil ook een draakje !!

    9 jaar geleden
  • Little_Biatch

    IK WIL NU OOK EEN DRAAKJE =C
    snel verder please,
    je schrijft super mooi en goed

    1 decennium geleden
  • Skynight

    Dit is een superverhaal! Heel goed geschreven! Ik hou niet zo van te onduidelijke schrijfstijlen met fouten in enzo (;
    ABO! (flower)

    1 decennium geleden
  • xEvax

    Aah SNEL VERDER echt een super leuk verhaal. Ik zou ok wel een drake Willem haha!

    1 decennium geleden
  • Stage

    lol!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen