Chapter 4


Maar Tom geeft zich niet snel gewonnen en dat weet ik. Tom is een echte doorzetter met dingen die hij wil weten. En ik weet dat ik het toch niet van hem win. “Ja wel.” Zei hij dwars. Hij deed het licht weer aan, draaide me op mijn rug en liet me hem aankijken. Ik probeerde zijn ogen te ontwijken. Ik wilde met rust gelaten worden, slapen en morgen wakker worden en de woede te zijn verdwenen. Zo deed ik dat meestal en elke keer had het weer geholpen.
Maar Tom zijn ogen ontwijken lukt je niet als hij wilt dat je hem aan kijkt. Tom zorgt er toch wel voor dat je hem aankijkt en dat allemaal zonder geweld. Hij mag dan wel een doorzetter zijn, maar doet alles zonder geweld en met respect. En ook dit keer kreeg hij weer voor elkaar om me hem recht in de ogen aan te kijken. “Wat is er aan de hand? Vertel het me.” Vroeg Tom voor de 2e keer.
Ik aarzelde eventjes en zuchtte diep. Ik kon gewoon niet liegen tegen Tom. Dat lukte me gewoon niet. “Ik weet het niet. Ik ben het helemaal zat met van die aanvallen. Ik irriteer mezelf er dood aan om dan weer afhankelijk van iemand te zijn. Van Gustav op dat moment. Ik wil niet afhankelijk zijn van iemand, ik wil zelfstandig zijn. Alles zelf kunnen doen.” Naarmate ik vertelde, name de woede in mijn stem steeds meer toe. Tom merkte dat ook zeker op, want hij ging me steeds steviger vasthouden. Langzaam aan begonnen mijn handen te trillen. Tranen stonden echt op het punt om door te breken. Tom ging tegen het hoofdeinde zitten en trok mij op zijn schoot. Mijn handen had ik tot vuisten gevormd en Tom probeerde ertussen te komen met zijn vingers. “Shht…, rustig maar… Geloof me, Gustav vind het helemaal niet erg om jou te helpen als dat nodig is… Niet alles kun je alleen doen… Soms heb je nu eenmaal hulp erbij nodig… en het is helemaal geen schande om daarom te vragen.” Fluisterde zijn stem in mijn oor. “Ik vind het vreselijk om jou zo te zijn, Bill vindt dat en Georg ook… Wij willen je ook helpen, alleen kunnen wij dat niet… Gustav wel, en dat zien we graag. Dat hij je helpt.”

Reageer (5)

  • Inviolable

    Tom is lieff <3
    en hij heeft gelijk, sommige dingen kun je niet alleen doen en moet je andere om hulp vragen..

    xxx

    1 decennium geleden
  • TheRockChiks

    ohh lieeefffff
    weitaaahhhh

    1 decennium geleden
  • Krullebol

    mr, wwaaa voor aanvallen dan? :O

    1 decennium geleden
  • TASTY

    ahw. echt lief. (flower)

    1 decennium geleden
  • FakexBlood

    ohhh tom is sweet
    en waarom ben ik de enige reactie :8
    mensen, goede quiz hier! reacties zetten !!! xD
    dikke kuz (K)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen