Opdracht kandidatuur: Words through emotion

De bedoeling van deze opdracht is dat iedereen zich kandidatuur kan stellen voor de schrijfwedstrijd. Onthou dat er geen uitstel en geen joker mogelijk is!

Minimum aantal woorden: 350 woorden
Maximum aantal woorden: 700 woorden
Aantal dagen de tijd: 14 dagen
Inleverdatum: 26 December 2012 – 23:59

Deze opdracht draait om het verwoorden en beschrijven van een emotie. Je bent vrij om zelf te bepalen welke emotie je wilt gebruiken in je verhaal.

Wat wordt er verwacht? Laat de emotie die jij gekozen hebt, duidelijk naar voren komen in je verhaal. Onthou dat het gaat om één emotie. Hoe je het verder aanpakt is aan jou. Je kan de emotie beschrijven, je kan je hoofdpersoon deze laten ervaren, enzo. Wees zo creatief mogelijk, maar houdt er rekening mee dat die ene emotie het belangrijkste is.

De titel van je verhaal is de emotie die je gebruikt, let hier dus op!

Walging

Je ziet haar lange, blonde haren, ineen gebonden met een elastiek. Haar blauwe, onschuldige ogen en haar perfect rechtstaande neus. Mensen houden van haar, aanbidden haar, zullen haar zelfs smeken als het nodig is. Zij zal slechts een afkeurende blik op je werpen en daar ben je dan blij mee.

Ze haalt het bloed onder mijn nagels vandaan met slechts een enkele blik, als ze een woord spreekt heb ik zin om de uit de hoogte gevallen glimlach van haar gezicht te werken. Als we in een gesprek zijn doet ze me de woorden willen uitspugen en neerkwakken in haar gezicht. Ja, die uitwerking heeft ze op mij. Haar lange nagels die perfect, rond geveild zijn en op het blad van een schooltafel trippelen. De kauwgom gekauwd door haar perfect rechte tanden en de klap die het geeft wanneer ze de bel kapot blaast. Het is op school niet toegestaan om tijdens de les kauwgom in te hebben, maar zij krijgt het wel voor elkaar. Ze komt overal mee weg. Huiswerk niet gemaakt? Geen probleem! Onvoldoende voor een toets? Doe maar een herkansing! Iedereen is dol op haar, behalve ik, en ze weet het. Ze weet dat ze er mee weg kan komen, dat de wereld aan haar poezelige voetjes ligt en mensen die zullen kussen als dat is wat ze wil. Zij krijgt alles wat ze wil, zij wel.

En dan heb je mij. Haar evenbeeld, haar schaduw, haar onderdaan. Alles een beetje minder. Iets doffere haren, ik ben verplicht mijn kauwgom uit te doen, en niemand die van mij een blik wil. Al zou ik schreeuwen, dan nog zou niemand mij opmerken. Ik ben slechts een mindere van haar en dat weet ze. Misschien is dat nog wel het naarste. Ze weet het en maakt er gebruik van.

Ik minacht haar, verafschuw haar. Nee, zelfs meer dan dat. Ze maakt iets los in mijn binnenste wat tot diep in mijn botten doordringt. Ik walg van haar.

Het maakt niets uit dat we samen één zijn. Het maakt niets uit dat we eigenlijk gelijken zijn. Het maakt niets uit of ik het er niet mee eens ben. Het maakt uit of zij er gelukkig van wordt. Zij is de betere helft van ons, de zon, en ik ben de nietsnut, haar schaduw.

Reageer (4)

  • Innsaei

    Ahw, mooi verhaal maar zielig.

    1 decennium geleden
  • Jaimes

    Jaaaa, ik ben blij met jou ^^ Je snapt dat het een tweeling is 8)

    En Aniek, thanks voor je reactie ook c:

    1 decennium geleden
  • FantasyChapters

    Oew een tweeling? ;o

    1 decennium geleden
  • Memoria

    Wow, echt super mooi geschreven!(:

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen