Foto bij De 100e Hongerspelen - 123

Veel later dan verwacht, maar alsnog...

Normaal zou ik vandaag geen deeltje posten, maar om mn verjaardag moet ik toch trakteren hé

De foto werd verkleind naar een hoek van het scherm en Peli Holaine kwam in beeld. Ze zag er behoorlijk geschrokken zenuwachtig uit en haar stem klonk aarzelend toen ze begon te praten.

“Ik, euh. Nou, ik heb net een brief gekregen en euh, ze eisten dat ik die voorlas voor de camera.” Ze slikte even en begon een blad papier voor te lezen. “Beste inwoners van Panem. Wij zijn deze komedie beu, we zijn de Hongerspelen beu. Kinderen van zeven jaar in de Spelen is werkelijk een stap te ver. Wij eisen gerechtigheid! Net als vijfentwintig jaar geleden komen wij in opstand, en net als toen zullen wij winnen! De spotgaai is terug! Wij richten ons nu aan u, president Snow. Uw vader was wreed, maar u bent harteloos. Toch blijkt er één persoon te zijn om wie u geeft, dat blijkt wel uit de nasleep van de vorige opstand. Dit keer zal dat echter in uw nadeel spelen. Uw dochter Adriënne is onze gevangene. Wij zijn niet onmenselijk, we zullen goed voor haar zorgen. Voorlopig althans. Binnen de zeven dagen eisen wij onderhandelingen, volledig live uitgezonden op televisie. De spotgaai wacht op u. Als u niet op deze eis ingaat zal uw dochter daar voor moeten boeten. Hoe eerder, hoe beter voor u en voor ons, want alles wat momenteel gebeurt in de arena heeft een sterke invloed op onze eisen. Was getekend, de rebellen en de spotgaai.” Peli Holaine keek zenuwachtig om zich heen. De foto van Adriënne werd weer groter, waarna opnieuw de spotgaai verscheen. Glafira, Vania’s familie en degenen die hen beschermden staarden verbaasd naar het scherm.
“Hoe zijn jullie er in geslaagd de hoofdspelmaakster te strikken en te dwingen dit voor te lezen?”
“Oh, simpel”, grijnsde Haymitch. “Ze zit mee in het verzet. Maar we vonden het aangewezen om dat niet meteen aan Snow te vertellen. Als Snow niet meteen reageert, vragen we Adriënne om te smeken.”
“Haymitch… Denk je echt dat het kan lukken?”, vroeg Glafira bezorgd.
“Ja, en we zijn er van overtuigd dat Vania, Ian en Rue het zullen overleven. Van de andere tributen zijn we niet helemaal zeker.”

Reageer (6)

  • DamonEnzo

    GEFEILICTEERD nog whaha je bent nu bijna al weer jarig whahahahha!

    1 decennium geleden
  • SpecialOneX

    Gefeliciteerd nog hee... Een halfjaar te laat maar beter laat dan nooit!x

    1 decennium geleden
  • MayCuteAngel

    @xKimberly24
    ???
    Jij te laat?
    Ik ben pas te laat ;D
    Toch feli :)

    xxMee

    1 decennium geleden
  • xKimberley24

    GEFELICITEERD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    (ookalbenikeendagtelaat)
    (yeah)(hoera)(yeah)(hoera)
    Verder :D

    1 decennium geleden
  • Meiiore

    Jemig, snel verder!
    gefeliciteerd nog, overigens.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen