Foto bij 16 Clove

Srry klein stukje

De volgende dag werden we wakker en ontbeten uitgebreid. Dat kon makkelijk, want we hadden toch de voorraden tot onze beschikking. Het brood bleef verbazingzwekkend genoeg redelijk vers. We belegden ze dik met plakken kaas en stukken worst. Ook Ian kreeg gewoon dezelfde hoeveelheid. Rond tien uur zagen we vuur. Of, nou ja, rook, dat op een vuur duidde. Ian bleef bij de voorraden, Cato pakte een paar zwaarden, ik hing mijn riem vol met messen en Marvel pakte een gevaarlijk uitziende speer. We hadden gisteren niemand aan de hemel zien staan, dus Peeta leefde nog. We renden de bossen in, en volgden de geur van rook. We kwamen bij het eerste vuur. Het was verlaten, maar heel hoog en stond nog steeds in vuur en vlam. Net als -ik kon de naam bijna niet uitspreken, zelfs niet in gedachten- Katniss. Maar ik rook meer, en zo'n driehonderd meter verderop kwam weer rook boven de bomen uit. We renden erheen, maar ook dit was verlaten. Ik rook een valstrik, en net op het moment dat ik dat dacht, hoorde ik een stuk of dertig gigantische explosies. Nee! was het eerste dat door me heen schoot. De voorraden! Ian! O nee! Cato keek om, zijn blik woedend.
"Wat was dat?" schreeuwde hij. O jee. Arme Ian. We renden terug naar de voorraden. Of tenminste, het slagveld dat vanochtend de voorraden nog waren. De bommen waren ontploft, de stukken lagen overal. Ian kwam met een vragende blik aangelopen. Zijn ogen stonden vol ongeloof.
"Waar was je!" schreeuwde Cato.
"Er was een tribuut! Een meisje! Ze stal van de voorraden, en ik ging haar achterna, maar stopte toen ik de explosies hoorde. Wat is er gebeurd?"
"Wat denk je!" schreeuwde Cato. Ian gooide wat stenen om te kijken of alle bommen ontploft waren, en er ging er geen meer af. We konden niks meer vinden tussen alle stukken. Alles was verwoest.
"Dit is jouw schuld! Jij hebt de bommen te dicht bij elkaar geplaatst!" schreeuwde Cato woedend. O jee. O jee o jee o jee. En inderdaad, Cato liep dreigend op Ian af, en hief zijn armen op ter hoogte van zijn nek. Zijn spieren in zijn armen bolden op, en één beweging en een 'krak' later lag Ian bewegingloos op de grond. Een kanon ging af en Ian was er niet meer.:$

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen