1 okt 2012 - 20:43

Whooo, het is superlang geleden sinds de laatste keer dat ik gepost heb. Kon niemand mij daarvoor even slaan? Tjah, wat kan ik zeggen? Ik ben druk met school en heb weinig inspiratie de laatste tijd. Daarbij vind ik de modklusjes ook leuk om te doen. Dus de volgende keer mag iemand me terecht wijzen. Het zou ook niet verkeerd zijn als je nog leuke thema's weet deze te posten in het topic, ja hier is ergens een topic van (onderwerpen voor columns).

Vandaag wil ik het even hebben over een vorm van respect. Ik weet niet zo goed hoe ik deze vorm moet noemen, maar het is zeker iets in de trant van respect. Ik zal een voorbeeld geven. Laatst reed ik doorheen het gezellige stadje Turnhout. Het is niet geweldig overbevolkt, maar is de naam stad zeker waardig. Zoals de meeste steden wel hebben, heeft ook Turnhout een ring. Daar reed ik dus met de auto. Plotseling weerklonk de sirene van een ziekenwagen. Ik liet hem voor aangezien die net de ring op wou draaien. Voor me zag ik alle auto's mooi aan de kant gaan zodat er een doorgang gecreëerd werd voor deze ziekenwagen met haast. Ik vind zoiets een teken van respect. Je doet het niet omdat het in de wegcode staat, het staat zelfs niet in de wegcode. Een ziekenwagen met zwaailichten en sirene aan moet je voorrang verlenen, maar er staat niet dat je met moeite aan de kant moet gaan. Ik wil graag geloven dat al deze mensen het deden omdat ze graag willen dat die ziekenwagen een leven kan redden. Ik wil graag geloven dat deze mensen het deden omdat zij ook graag zouden hebben dat de ziekenwagen die hun leven mogelijk kan redden op tijd zou zijn. Dus jah, ik vind dit mooi en een vorm van respect voor de medemens.

Respect is een waarde waar ik veel belang aan hecht. Ik probeer altijd andere mensen te respecteren. Ook gewoon omdat als jij respect geeft, je het vaak ook terug krijgt. Respect is mede de fundering van een relatie. Dan bedoel ik niet alleen een relatie als in vriendje en vriendinnetje, maar gewoon de band tussen eenieder van ons. Als je een ander niet respecteert, hoe weet je dan of je de andere wel kan vertrouwen. Hoe weet je dan of die je niet bedonderd? Aan respect hangt zoveel andere waarden vast. Het is gewoon een essentieel basiselement voor een goede relatie met anderen.

Vandaar mijn wijze woorden: heb respect voor elkaar en je zult het terugkrijgen. Karma is a bitch. ;)

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen