14 aug 2012 - 13:25

Zenuwen gieren doorheen heel mijn lichaam. Het is tijd voor de derde examenperiode. Voor het eerst in mijn leven heb ik herexamens. Veel mensen die verder studeren (in België) hebben wel eens herexamens. Ik heb geen idee hoe het in Nederland zit, maar in België het is geen schande als je herexamens hebt (in het hoger onderwijs). Het is natuurlijk fijn als je er geen hebt. Dan kun je lekker pronken met je prachtige resultaten en heb je een volle vakantie. Maar bij mij kon het bijna niet anders. Ik heb 21 examens gehad en heb nu 4 herexamens. Dat is best knap. Zeker als je weet dat de meesten 10-15 examens hebben. Ik heb enorm veel moeten leren.

En nu moet ik opnieuw leren… Het is echt balen dat je in de vakantie moet leren. Ik ben vorige week/deze week er pas terug ingevlogen. Zo heel lang ben ik nog niet bezig, maar ik voel nu al de neveneffecten van stress terwijl vrijdag pas mijn eerste herexamen is.
Als dat nog niet genoeg is, begint de zon nu ook nog eens te schijnen. Dan heb je een hele vakantie rotweer gehad en dan begint de zon te schijnen als ik plan om terug te leren. Niet eerlijk!
Nog zo’n ding is inspiratie. Doorheen de periodes dat je enorm veel tijd hebt, krijg je maar weinig inspiratie. Wanneer je amper tijd hebt, zoals wanneer je moet leren, loopt de inspiratiefontein over.

Ik baal als een stekker vanwege twee herexamens. Ik ben naar de examenconsulten geweest en ben te weten gekomen dat ik voor twee herexamens ieder één puntje tekort kwam. Dat wil dus zeggen dat ik op twee examens 10/20 had kunnen halen, maar omdat ik in totaal bij ieder één punt tekort kwam, kreeg ik dus 9/20. Noooooooo! Ö

Bah, ik heb een hekel aan examens. Het zou geweldig zijn als je een studentenleven had zonder al die vervelende examens. Jammer genoeg is dat niet mogelijk, maar het is een leuk fantasiebeeld!

Zijn er nog mensen die herexamens hebben? Of erger: die al terug naar school moeten?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen