6 juni 2012 - 17:44

Net zoals vele van jullie zit ik volop in mijn examenperiode. Voor mij een heel drukke periode aangezien dit jaar alles zo valt dat er maar 3 weken echt examens kunnen zijn en dan hebben we nog eens geluk dat we een hele week (5 dagen) ‘blok’ hebben dankzij het Pinksterweekend. Anders zouden we maar 2 dagen gekregen hebben. Die 3 weken (18 dagen, maandag t.e.m. zaterdag) zit mijn agenda vol gepland. 10 examendagen op elkaar gepropt voor 12 examens, waarvan 4 vrije dagen in de laatste week. Mijn rooster is echt zwaar en bijna niet te doen, al ben ik blij dat dit niet het originele rooster is, aangezien die nog zwaarder was. Dan had ik 11 examens recht achter elkaar op 9 dagen tijd en dan 4 dagen voor een ander. Dan ben ik er heel trots op dat ik in de studentenraad zit en mijn stem kan laten gelden voor verandering. Nu nog hopen op minstens een 10 op 20 voor ieder vak.

Tjah, examens op ‘hoger niveau’ dan het middelbaar zijn vele moeilijker. In zulke periodes als deze vraag je jezelf af waarom je in hemelsnaam verder bent gaan studeren. Nu heb je minstens 5 dagen nodig om vakken zoals arbeidsrecht, burgerlijk recht en functieleer (tak in de psychologie) te leren terwijl je in het middelbaar op 1 namiddag de leerstof had gememoriseerd voor een vak of zelfs 2 vakken.

Buiten het leren in zulke periodes, heb je vaak nog last van een andere problemen zoals stress, vreetbuien of amper iets eten, erg sentimenteel zijn en tijd te kort voor ontspanning. En het verbazende is dat ons lichaam dat allemaal aankan. Moest ik vragen mijn moeder deze periode over te nemen van mij, zou ze in de eerste week al in het ziekenhuis liggen met een zenuwinzinking omdat ze artikel 315 uit het burgerlijk wetboek niet vanbuiten geblokt krijgt. Dus dankjewel lichaam dat ik nog niet volwassen genoeg ben om ‘zot’ te worden.

Achja, het is van voorbijgaande aard. Ooit zal dat blokken wel moeten stoppen en dan begint een andere mijlpaal in ons leven: een vaste baan.

Ik weet het. Het is niet echt een column, maar ik wou ook jullie condoleren met deze donkere periode van cursussen, boeken, powerpoints en notities. Toch wil ik nog iets anders delen met jullie: een filmpje/liedje. Onder de Belgjes zal het al bekender zijn dan onder de Nederlandertjes, maar het is nu eenmaal een leuk filmpje. Dus veel succes aan iedereen!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen