24 dec 2011 - 12:36

Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Mijn jaar is zo snel vooruitgegaan dat ik zou beginnen denken dat hier ergens een zwart gat is. Vooral het deel van juli tot nu is aan een rotvaart voorbijgegaan. Andere jaren heb ik dit nooit. Misschien komt het omdat ik nu op mijn plaats zit. Ik zit in een geweldige studie, heb mijn rijbewijs gehaald en vele nieuwe vrienden gemaakt. Een jaar dat zo belabberd begon en nu zo geweldig gaat eindigen. Als ik er zo op terugkijk is het hoger onderwijs voor mij een keerpunt in mijn leven. En dat voel ik ook. De klas tot het 6e middelbaar was geweldig, maar deze groep is geweldiger -als dat al een woord is-. Ik dacht altijd dat ik geen betere klas zou kunnen krijgen, maar nu is het bewezen dat het degelijk wel kan. Mijn groep bestaat uit mensen met ongeveer dezelfde ideeën en idealen als ik –of mij? Ik heb daar altijd problemen mee.-. De leerkrachten zeggen dat ook: wij zijn zo een homologe groep dat het bijna onmogelijk is. Zelfs de andere groep van mijn klas zegt dat: “Jullie komen altijd samen aan én met heel de groep!”. Ja, wij zijn een streefgroep! Stelletje strevers! Genoeg over de klas. Ik voel me gewoon zo goed in deze opleiding dat ik het onmogelijk ander kan beschrijven dan: ik zit hier op mijn plaats.

Misschien is alles zo snel vooruit gegaan omdat ik op een roze wolk zweef. Ik wil zolang mogelijk van deze gedachte genieten want mooie liedjes duren niet lang. Mijn leven staat zo op orde. Niet dat mijn leven perfect is. Nee, verre van. Ik zit gewoon fantastisch in mijn vel. En ik hoop dat iedereen dat meemaakt. Natuurlijk hoeft dat niet alleen met de overstap van het middelbaar naar het hoger onderwijs. Dit kan ook als je je eerste gouden medaille wint in je sport. Al je prestaties worden beloond en je mag je de beste noemen. Of wanneer je crush je eindelijk eens uitvraagt. Of gewoon het samenzijn met je vrienden en familie. De wereld is zo groot, en onze acties maar klein. Toch vind ik dat iedereen van die kleine dingen moet houden. Je moet niet in de toekomst leven, leef nu. Mensen zijn zo hard bezig met hun toekomst dat ze niet meer weten wat er nu aan de gang is.

Ik kan de roze wolk ook verklaren aan de hand van de kerstsfeer. Hoe de kerstsfeer het beste in de mensen bovenbrengt, maar ik geloof dat deze factor minder speelt. Desondanks wens ik jullie prettige feestdagen!

Ho ho ho, a Merry Christmas!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen