9 aug 2011 - 12:18

Zou het niet geweldig zijn als het leven een terugspoelknopje had? Ik ben er zelf nog niet helemaal uit, maar soms lijkt me zoiets heel handig. Laatst had mijn moeder zich vergist van dag en dacht dat de iets dan niet open was. Ze moest daar iets halen, maar dat kon dan niet omdat het “dicht” was. Het was iets voor mijn vader. Wat startte als een vergissinkje eindigde als een vlammende ruzie en een gespannen sfeer voor de rest van de dag. Toen dacht ik: als ik dit had geweten, was ik meegegaan. Of ik had in ieder geval misschien iets kunnen doen. Misschien is het stom om voor zo’n voorval terug de tijd in te gaan. Maar bekijk het eens op groter gebied. Met zo’n terugspoelknopje zou je grote natuurrampen kunnen omzeilen of in ieder geval al mensen evacueren of zo.

Langs de andere kant is het niet ethisch verantwoord. Dan zou iedereen zo’n knopje moeten hebben en wie weet zouden mensen er kwaad mee doen. Of altijd in het verleden leven omdat het zo’n mooie tijd was. Het is ook zo dat je dan niet meer van je eigen fouten leert. Een ezel stoot zich geen 2 keer aan dezelfde steen zeggen ze.
Wat als je terug naar het verleden gaat en iets veranderd? Dan verandert misschien heel je toekomst. Speel je met jezelf omdat je jezelf nooit echt kan settelen in een toekomst. Wie weet zou je bepaalde mensen niet ontmoet hebben. Die ene crush of die ene die je werk bezorgde. Je zou zoveel kansen mislopen die je misschien met beide handen zou gegrepen hebben.

Ach ja, het is maar een ingebeeld iets dat nooit zal komen. Maar als je de kans had, zou je dan een terugspoelknopje willen voor je eigen leven?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen