5 juli 2011 - 16:43

Beeld je in: je zit achter het stuur van je auto. Je rijdt rustig op de baan en er is geen enkel probleem te bespeuren. Maar: je hoort opeens een sirene van een ziekenwagen. Een normale reactie is om dan aan de kant te gaan zodat dit prioritair voertuig je kan voorbijsteken. Probleem: aan welke kant van de weg kan ik hier het beste gaan? Dus we gaan eerst op zoek naar de ziekenwagen zelf om te weten waar die vandaan komt. Probleem: er is nergens een ziekenwagen te bespeuren. Ondertussen heb je even stress omdat je de ziekenwagen nergens kan vinden, maar wel hoort. Ik geef je een tip: zet de radio af.

Ik ben zelf al meer dan een jaar leerling bestuurder. Pas als je zelf achter het stuur zit, begrijp je de ergernissen van je ouders, vrienden en familie over het verkeer en dingen omtrent. Het is voor mij altijd even schrikken als ik een sirene hoor. Je gaat op zoek naar de bron van de sirene, maar zoals in mijn voorbeeld komt die sirene enkel maar af van je muziek. Dit duurt soms maar een seconde, maar in die ene seconde heb je wel even stress omdat je in je reflex geen prioritair voertuig ziet. In liedjes zitten tegenwoordig zoveel storende elementen. Zoals ik al zei, is het enorm vervelend als je zo’n sirene hoort, terwijl die er niet is op de baan. Ik reageer nog vrij kalm, maar er zijn dus mensen die meteen paniekeren. Een vriendin van mij rijdt momenteel ook met een L. Als zij op de baan is, zit ze nog vol stress en bij iedere bocht of afslag of eender wat vraagt ze wat ze moet doen aan haar vader. Ik durf te wedden als zij zo’n sirene hoort op de autoradio dat ze meteen begint te paniekeren. Ik geef toe: dit kan grappig zijn, maar het kan ook het totaal omgekeerde veroorzaken: een ongeluk. Dit is nu een extreem voorbeeld, maar het is een ergernis waar ik me mateloos in kan irriteer.

Zo zijn er nog geluidjes in liedjes waar ik me aan stoor. Er komen tegenwoordig veel te veel opvallende geluiden voor in muziek. Hoe vaak hoor je tegenwoordig geen ‘boem’, ‘bats’, ‘knal’ tegen in een liedje. Je moet je maar net aan het concentreren zijn op iets en zo’n ‘BAM’ op de achtergrond horen. Weg concentratie en waar je mee bezig bent, kan verpest zijn. Bijvoorbeeld: je favoriete bezigheid is cupcakes versieren. Je schrikt op en ‘Oh nee! Heel mijn cake kapot.’ Oeps? Tja, later kun je misschien met al die voorvallen met geluiden lachen, maar op het moment zelf niet.

Het laatste geluidje waar ik mij aan irriteer, is de ‘IEEEEEEEEH’ in muziek. Ik heb het over Drum & Bass/Dubstep. Het wekt geen ongevallen of ongelukken op, maar ik heb het gewoon niet op die muziekstijl, haha. Tja, ik zal maar met al die geluiden leren leven? Dan zet ik voortaan in de auto wel een nostalgische zender op met liedjes die nog niet beïnvloed zijn door onze moderne tijd. ;)

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen