19 mei 2011 - 19:32

Dit weekend leeft mijn dorpje helemaal. Vrijdagavond en vanaf zaterdagmiddag staan de weides van de Bemd helemaal vol met tenten, verwarmers, frietkramen, verscheidene podia en zelfs een camping voor de die-hards of voor degenen die wat verder weg wonen. De tenten worden volop opgezet en de vertrouwde dixies (verplaatsbare openbare toiletten) worden op zijn plaats gezet. Morgen opent ons lokaal festivalletje zijn deuren. Arendonk Zingt en Swingt.

Ik vind dit lokaal festivalletje helemaal geweldig. Het is voor jong en oud en heeft zowat voor ieder wils. Bovendien is het helemaal gratis! Dit jaar is de 10e editie en ieder jaar gaat de winst naar een organisatie die in staat voor mensen in een rolstoel. Ik heb zelfs jaren geweten dat ook die organisatie daar een stand had. Mensen konden te weten komen hoe het was om in een rolstoel te zitten en konden zelfs een potje basketbal spelen in een rolstoel.

Dit jaar hebben ze enkele mooie namen kunnen strikken zoals de Heideroosjes en DJ christophe Lambrecht. Voor mensen die niet zo voor deze muziek zijn, is er ook plaats. Er zijn 3 podia. En op de grootste treden 2 grote koren op. Niet zomaar kerkkoren. Nee, een jeugd- en een volwassenenkoor en die zingen voor de hele tent een stuk of 20 liedjes. Je bent gegarandeerd dover wanneer je een hele dag bij die mensen zou staan. Ieder koor bevat zowat 150 mensen, dat vind ik een geweldig aantal voor zo’n klein dorp.

Over kleine dorpen gesproken, ons lokaal festivalletje heeft elders ook kriebels opgewekt. Er is tegenwoordig ook Tilburg Zingt, Antwerpen Zingt en overlaast zag ik zelfs Kasterlee Zingt staan. Met trots kan ik zeggen dat al die steden van mijn dorpje hebben afgekeken en dat wij dan eigenlijk de trendzetters waren!

Maar ik was dus begonnen dat ik dit zo’n mooi initiatief vind. Ik weet niet of het in de steden waar ook zoiets is, of het daar ook naar een goed doel gaat. Dat vind ik misschien nog het mooiste van ons festivalletje. Wat nog geweldig is, is dat we geen inkom moeten betalen. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig festivalletjes waar je zonder geld binnen kan. En als ze er wel zijn, moet je er soms nog inkom betalen of komen er slechte bands.

De reden dat ik ineens kom zeveren/promoten over Arendonk Zingt en Swingt is dat ik enkele oude liedjes heb teruggevonden van mijn moeder. De muziek die in haar tijd in was en die ook nog eens in Arendonk gemaakt werd. Ik zal zo meteen een link plaatsen. Het is een hilarisch liedje dat super oubollig klinkt, maar toentertijd was dat natuurlijk niet. Ieder jaar krijgt ook ieder gezin in Arendonk een ‘gazet’ in de brievenbus. In deze gazet staan degenen die dit allemaal georganiseerd, gesponsord en meegeholpen hebben, maar ook de liedjes die beide groepen gaan zingen en laat dat liedje nu net ook in die gazet staan.

Ik heb zoveel zin in dit weekend! Als je zin hebt, kom je maar! De ambiance is niet ver te zoeken en pret is verzekerd. Het belooft weer een gezellig weekend te worden.



Arendonk, gai ze gai vur mai?
PS1, de link bevat heel veel dialect. Dus het kan zijn dat je het niet verstaat.
PS2, ik praat dus ook op deze manier, lekker veel dialect en onverstaanbaar. =P

Komen jullie veel in contact met lokale festivalletjes?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen