MEDEDELING:
We zijn in de helft van de maximum wedstrijdduur, maar nog niet in de helft van het spel. Daarom zal ik de rondes vanaf 'de vijfde' avond inkorten van een week (7 dagen) naar vijf dagen. Dit om zeker te zijn dat ik we het spel toch uit kunnen spelen. Als dat voor iemand écht niet kan, gelieve dat even te laten weten, dan zoek ik een andere oplossing.

"Is iedereen aanwezig?", riep burgemeester Scientia van op het podium. De mensen keken om zich heen en er klonk een instemmend gemompel. "Uitstekend", vond Scientia. "Jullie hebben gestemd, jullie hebben geoordeeld. Vandaag hebben jullie besloten Histoire te verdenken als weerwolf. Wil Histoire hierheen komen?" Ze stond redelijk vooraan, en had al snel haar plaats ingenomen naast Scientia. Angstig wierp ze een blik op de brandstapel. "Histoire, het volk heeft besloten jou te veroordelen, maar zoals ik vanochtend al gezegd heb, eren wij vandaag onze heilige Hervé de Eenogige. Wij vragen hem nu om zijn oordeel te vellen, geholpen door de goden. Je krijgt nog een kans om je veroordeling af te wenden, laat ons hopen dat de goden je dat gunnen als je onschuldig bent, of dat ze je veroordelen als je een weerwolf bent." Iedereen op het plein hield zijn adem in. Scientia gaf Histoire een geldstuk. "Dit mag je opgooien. Als het uitkomt op kop overleef je het, bij munt wordt je veroordeeld." Histoire aarzelde. Wat als het munt werd?
"Gooi het op dan!", riep iemand uit het publiek. Histoire haalde diep adem en gooide het muntstuk op. Ze ving het weer op en sloot haar hand er om heen. Ze durfde niet kijken.
"Wat is het oordeel?", vroeg Scientia. Angstig opende Histoire haar hand en keek naar het muntstuk. Al snel kon ze opgelucht ademhalen, het was kop.
"Kop", zei ze met een glimlach.
"Uitstekend, de goden waren met je", zei Scientia. "Dat betekend dat er vandaag uitzonderlijk niemand veroordeeld zal worden!" Een aarzelend gejuich barstte los. Was er een onschuldig burger gered? Of een weerwolf aan de dood ontsnapt?

Willekeurige gebeurtenis
Kop of munt
Vanwege de verering van de door het dorp Wakkerdam aanbeden heilige Hervé de Eenogige, zal de veroordeelde 's avonds de kans hebben zichzelf alsnog te redden. Hij zal een keuze maken tussen ‘kop’ en ‘munt’ (via pb). Een andere burger die niet op de hoogte is van zijn keuze zal bepalen welke van beiden hem red en welke hem alsnog doodt. (ook via pb) Als de veroordeelde kiest voor de optie met de betekenis ‘overleven’ zal zijn leven gespaard worden


Deelnemerslijst:
30seconds Vermoord door wolven, burger
AkatsukiXxX Veronstchuldigd: doet deze ronde niet mee, kan ook niet gedood worden
Alaric/Klaroline
Alcyone Vermoord door wolven, heks
Buttzville/Sandrapoep Gediskwalificeerd
Cresseyde Veroordeeld, weerwolf
Damnn/Kittje
Dayxdreamer
Eef95
Europe/Arriver

Gubleraholic Veroordeeld, dorpsoudste
Histoire
ilseh95
JFien
Kermit
Verontschuldigd: doet deze ronde niet mee, kan ook niet vermoord worden
Louriox
Moonly Gestorven uit liefdesverdriet voor Cresseyde, burger
Mortician/Lenah Gediskwalificeerd, burger
Nachtkat Veroordeeld, onschuldig burger
Patholoog Verontschuldigd: doet deze ronde niet mee, kan ook niet vermoord worden
RatzLove
roaar
Vasilisa
Vollmer/Scientia/Adlington
xKimberley24


Weerwolven: Jullie kiezen samen ook één slachtoffer voor deze nacht.
Ziener: vraag de identiteit van één deelnemer op
Beschermengel: kies 3 personen uit om te beschermen deze nacht
Cupido: Kies opnieuw twee geliefden
Slet: Kies een deelnemer bij wie je de nacht doorbrengt
Heksen: bepaal of je een van je drankjes zal gebruiken
Advocaat: kies 2 personen die je beschermt de komende dag
Zet alles in een PB naar mij met onderwerp ‘WvW’
Deadline: donderdag 18 oktober, 18u00


Verandering van username doorgeven!
Wie een pb moet sturen en dit niet doet krijgt strafpunten!


Aangezien er vorige ronde een koppel geliefden uit elkaar is gerukt (één gestorven, één niet) en dit nog redelijk vroeg in het spel, zal cupido een nieuw koppel aanwijzen

Reageer (2)

  • Patholoog

    Neeeeeeeeeee, niet Marie! Dat mag niet, dat kan niet! :'(

    1 decennium geleden
  • ShadowNight

    o wow
    nu maar wachten

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen