Foto bij De 100e Hongerspelen - 95

Zenuwachtig reed Adriënne de lift in en drukte op het knopje met nummer twaalf. Ze was blij dat ze redelijk vlot thuis was weggeraakt, maar ze was bang voor Katniss’ reactie. Het was niet omdat ze haar wilde spreken, dat alles vergeven zou zijn.
De lift stopte, de deuren gleden open. Adriënne haalde diep adem en reed de lift uit.
“Grijp haar!”, hoorde ze plots iemand roepen. Drie mensen renden op haar af. Adriënne had geen idee wat er gebeurde.
“Help!”, schreeuwde ze angstig. “Katniss! Help!” Iemand drukte echter een hand op haar mond. Ze grepen haar ruw beet.
“Hé, ik zei toch dat jullie niet zo bruut moesten doen!”, probeerde Peli tussenbeiden te komen. “Alleen zorgen dat ze niet terug naar beneden gaat is ruim genoeg!”
“Ze is niet te vertrouwen”, antwoordde een van de anderen. Adriënne herkende haar vaag als een mentor.

***


Katniss schrok toen ze iemand hoorde schreeuwen. Meteen rende ze naar de liften.
“Adriënne!”, zei ze geschrokken. “Wat doe jij hier? Verdomme, laat haar los. Wat bezielt jullie? Johanna verdomme. En Shirley en Carsta!” Katniss ging recht op Adriënne af. Kwaad duwde ze de anderen opzij. Ze nam de rolstoel bij de handvaten en duwde hem naar binnen. Peli Holaine kwam meteen achter haar aan, de anderen stonden er wat beduusd bij. Adriënne huilde zachtjes. Katniss had haar dus niet uitgenodigd, Amethyst had haar erbij gelapt. En Peli zat ook in het complot. Was er dan echt niemand die ze nog kon vertrouwen?
Katniss zette Adriënnes rolstoel naast haar eigen stoel en ging zitten. Peli ging meteen aan de andere kant van Adriënne zitten.
“Het spijt me”, fluisterde ze. “Ik besefte pas vanmorgen hoe fout we waren, maar ik kon de anderen niet tegenhouden.” Adriënne schudde haar hoofd, ze wou het even niet horen.

Reageer (3)

  • Eef95

    Snel verder

    1 decennium geleden
  • NEWgirlS

    aaaaahw arme adriënne

    1 decennium geleden
  • Marly2801

    zo zielig!
    snel verder(Y)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen