Foto bij Chapter 23

Daviënne Aphrael Price

Ik liep glimlachend de trap naar de Common room af. Blaise kuste Heathers hand die even blozend giechelde. Evenementen zoals the Yule Ball waarbij je date er ontzettend knap uitzag zorgden er altijd voor dat de meisjes giechelig werden. Ik had daar echter geen last van want mijn date was mijn beste vriend. Hij brak zijn gesprek met Draco af om me zijn arm aan te bieden. Ik nam hem glimlachend aan. 'Je ziet er prachtig uit,' zei hij.
'Jij ook, je moet vaker een pak dragen, het staat je goed.'
Hij grinnikte. 'Je weet dat ik dat toch niet ga doen.'
Ik lachte vrolijk en knikte toen. Felicity keek even opgelaten rond. 'Ik ga vast naar beneden, ik en Zachary hebben in de hal afgesproken.'
Heather en ik keken elkaar veelbetekenend aan. 'Wij kunnen wel even meelopen toch?' vroeg Heather.
'Anders gaan ik en Thee'tje wel mee.'
Ze glimlachte en schudde haar hoofd. 'Nee hoor, jullie kunnen op jullie eigen tempo.'
Ik schudde resoluut mijn hoofd. 'Nee, ik heb me niet opgetut om de hele avond in de common room zitten.'
De muur schoof opzij zodat we er makkelijk uit konden komen. Ik had opgevangen dat Gryffindor achter een schilderij zat maar meer had ik niet echt te weten kunnen komen over de andere houses. Met z'n vijven liepen we naar beneden. Een paar van de DA leden leken geschokt toen ze mij aan Theodore's arm zagen maar al snel lette ze meer op zichzelf als op de anderen. Ik wist dat ze liever neit waren gekomen maar het was voor alle jaren vanaf de derde van acht tot elf uur verplicht om aanwezig te zijn en voor de anderen die er graag waren ging het nog door tot twee uur vannacht. Zachary liep op ons af en gaf Felicity een voorzichtige omhelzing. Theodore leidde me verder. De muziek klonk zacht en ik glimlachte. De great hall was prachtig versierd. Een hoop leerlingen zouden morgenochtend heel vroeg weer naar huis gaan maar ik had opgegeven dat ik liever op school bleef. Mijn ouders hadden gevraagd waarom maar vonden het niet erg, ze zouden deze vakantie met hun vrienden doorbrengen en ook Theodore had de beslissing genomen om op Hogwarts te blijven dus gingen ze er vanuit dat ik daarom het liefste zou blijven omdat hij anders alleen was. 'Wil je dansen?' vroeg Theodore met een knikje naar de nog bijna lege dansvloer.

Reageer (2)

  • Mundane

    Awesoooome! Je schrijft super.

    1 decennium geleden
  • Kimology

    CUTE ALERD!!!!
    I've an english day, I think

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen