Foto bij APWBP Boek 1 Hoofdstuk 4 Deel 1

Vandaag was het zover, 31 juli… Alle inschrijvingen moesten binnen zijn nu, en Hagrid had vannacht waarschijnlijk alles aan Harry verteld. Het speet me dat de Duffelings Harry die brief niet hadden willen geven, uiteindelijk konden ze bijna niet anders dan hem naar Zweinstein sturen, dat had ik Petunia uitgelegd.
Toen ik opstond zaten er al een paar uilen op me te wachten. Een kleine, die er nogal verfomfaaid uit zag, viel me meteen op. Het was het uiltje dat Hagrid meestal gebruikte. Ik nam zijn brief aan, het was slechts een klein stukje perkament.

Geachte meneer Perkamentus,
Heb Harry zijn brief gegeven. Ga morgen met hem zijn spullen kopen.
Weer is verschrikkelijk. Hoop dat u in goede gezondheid verkeert.
Hagrid


Ik glimlachte. Stiekem wou ik dat ik er bij geweest was, ik wilde de gezichten van de Duffelings wel eens zien als Hagrid plots kwam binnenwaaien. Die uitspraak leek nog bij het weer te passen ook! Hagrid was trouwens weer even beleefd als altijd. ‘Hoop dat u in goede gezondheid verkeert’, ik had hem pas een week geleden op pad gestuurd. Nou ja, het belangrijkste was nu dat hij met Harry weg was om de schoolboeken te gaan kopen.
Ik schudde mijn hoofd en nam ook de andere brieven aan. Tot nu toe was er niemand die had besloten niet naar Zweinstein te komen, en eerlijk gezegd verwachtte ik dat ook niet.

Reageer (2)

  • Eef95

    Ach ja, Harry heeft een bijzondere toverstok :D

    1 decennium geleden
  • Romanov

    oh, ik weet het al ;D

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen