Vragen die bij het vorige hoofdstuk zijn gesteld:
1.Wanneer veranderen de tijden?
Elke ronde duurt ongeveer een week, de deadline staat in het hoofdstuk. Ik probeer diezelfde avond of de dag erna het nieuwe hoofdstuk te activeren.

2.Wat bedoel je met dat raadsel?
Het raadsel is een (verstopte) hint naar wie de weerwolven wel of niet zijn. In dit geval bedoelde ik dus dat Nachtkat onschuldig was. Ook in de hoofdstukken zelf staan verdoken hints. Aan jullie om ze juist te interpreteren!

's Avonds, na het eten, kwam weer iedereen samen op het dorpsplein. Deze traditie zou nog een tijdje aanhouden, beseften de burgers van Wakkerdam. Zolang de wolven niet dood waren, zouden ze dit ritueel elke avond moeten uitvoeren. De dorpsoudste beklom het podium, voor de laatste keer voorlopig.
"Beste dorpelingen, vandaag hebben wij gestemd. Laat ons beginnen met het heuglijke nieuws, onze nieuwe burgemeester: Vollmer!" Vollmer beklom het podium, van nu af aan zou zij elke ochtend en elke avond op het podium moeten staan. Er klonk een applausje, al was het niet van harte. Natuurlijk niet, zodadelijk zou één van hen sterven.
"Is iedereen aanwezig?", riep Vollmer luid. Het was een nieuwe regel, iedereen moest op het plein zijn zodat ze niet zouden kunnen ontkomen. Wie niet aanwezig was zou eveneens gestraft worden, welliswaar niet met de dood.
"Nee!", riep iemand uit de menigte. "Sandrapoep is er niet!"
"Ga haar dan onmiddellijk zoeken!" Een paar mensen haastten zich weg, als eerste naar haar huisje. Een paar minuten later waren ze terug.
"Ze is dood." De mensen keken elkaar geschrokken aan. Waren de weerwolven overdag gekomen? Maar hoe dan, niemand had iets gezien!
"Kan een dokter haar gaan onderzoeken?", vroeg Vollmer, nadat ook zij van haar schok bekomen was. Er viel een stilte over het plein, terwijl een van de twee dokters die het dorp rijk was wegbeende. Pas na een paar minuten kwam er weer geroezemoes op gang. Het duurde even voor de dokter terug was. Zonder omhaal beklom hij het podium. Meteen heerste er weer volstrekte stilte op het plein.
"Sandrapoep is een natuurlijke dood gestorven", sprak hij. "Ze was al een tijdje ziek, waarschijnlijk is de stress van deze vloek haar teveel geworden. Maar dat is niet het bijzonderste." De dokter ademde diep in en uit. "Er lag een briefje bij haar, waarschijnlijk heeft ze haar laatste krachten gebruikt om ons dit bericht door te geven."
Ik was ooit Cupido, een koppelaar. Ik bracht geliefden bij elkaar. Maar ik heb mijn taak niet kunnen volbrengen. Daarom zal een onschuldige burger uit dit dorp vanavond mijn pijlen vinden. Hij zal mijn taak afmaken.
"Maar... Moeten we dan vanavond wel iemand terechtstellen?", riep Europe. "Er is toch al iemand gestorven?" Bijna iedereen op het plein liet zijn instemming horen. Vollmer keek zenuwachtig om zich heen.
"Ja", de dorpsoudste kwam naar voor. "Er is niets aan te doen, het is de vloek."
"Goed dan", Vollmer haalde diep adem. "De veroordeelde vanavond is... Nachtkat." Velen zuchtten opgelucht, zei waren veilig. Voorlopig toch. Een doodsbange Nachtkat liep naar voren en beklom het podium.
"Ik heb niets gedaan", fluisterde ze. "Echt, ik zweer het!"
"Het spijt me, we hebben geen keus." Vollmer gebaarde naar de brandstapel. Nachtkat werd vastgebonden. Een dokter gaf haar een slaapmiddel om de pijn niet te voelen. Daarna werd de stapel aangestoken. Nachtkat slaakte een paar pijnlijke kreten voor ze in slaap viel. Langzaam verdween haar lichaam in de vlammen. Heel het dorp keek toe, zou er iets gebeuren? Hoe zouden ze weten of ze een wolf gedood hadden? Het antwoord kwam helemaal op het einde. De vlammen vormden kort één woord, maar dat was genoeg. Burger. Ze hadden een onschuldige veroordeeld.


Voor de vraag komt: Waarom is er een nieuwe Cupido? Duid je bij andere rollen ook een nieuw iemand aan als die sterft?
Ik heb een nieuwe Cupido aangeduid omdat er nog geen geliefden zijn, wat ik persoonlijk ook belangrijke rollen zijn. Verder zal ik in principe nooit meer een rol van een 'dode' aan iemand anders geven, tenzij dat echt nodig blijkt te zijn voor het spel.



Deelnemerslijst:
30seconds
AkatsukiXxX
Alaric/Bennett
Alcyone
Buttzville/Sandrapoep Gediskwalificeerd
Cresseyde
Damnn/Kittje
Dayxdreamer
Eef95
Europe
Gubleraholic
Histoire
ilseh95
JFien
Kermit
Louriox
Moonly
Mortician
Nachtkat Veroordeeld, onschuldig burger
Patholoog
RatzLove
roaar
Vasilisa
Vollmer
xKimberley24



Weerwolven: Jullie kiezen samen ook één slachtoffer voor deze nacht.
Ziener: vraag de identiteit van één deelnemer op
Beschermengel: kies 4 personen uit om te beschermen deze nacht
Cupido: Kies twee geliefden
Slet: Kies een deelnemer bij wie je de nacht doorbrengt
Heksen: bepaal of je een van je drankjes zal gebruiken
Advocaat: kies 2 personen die je beschermt de komende dag
Zet alles in een PB naar mij met onderwerp ‘WvW’
Deadline: zaterdag 8 september, 18u00



Verandering van username doorgeven!
Wie een pb moet sturen en dit niet doet krijgt strafpunten!

Reageer (6)

  • RatzLove

    Haha GubleraholicxD
    daar had ik nog niet eens aan gedacht (:

    1 decennium geleden
  • ShadowNight

    Today

    1 decennium geleden
  • Gubleraholic

    LOL! Ik dacht echt dat het Ratzlove was na die hint, aangezien muizen kaas eten en ´Rat´ in haar naam stond.

    1 decennium geleden
  • RatzLove

    Arme Nachtkat:(

    1 decennium geleden
  • wildheart

    Yes, ik ben er weer!
    Maar nu gaan we weer "slapen" toch??
    Jammer, heb ik het discussiëren gemist.
    Nou, dan ga ik maar rouwen om die arme Nachtkat.
    Ehm... moet ik nog iets zeggen? Volgens mij niet.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen