Een paar maanden zijn verstreken. Mam en pap zijn getrouwd. Ik was erg verrast maar heel erg blij. Het werd ook eens tijd. Maar goed, vandaag is de dag eindelijk aangebroken. De dag dat Harry Potter wordt gedood. Toch ben ik een beetje zenuwachtig. Waarom? Potter en zijn maatjes hebben nog één gruzielement te vernietigen. Namelijk Nagini, Voldemort's slang. Als Nagini wordt gedood, is hij sterfelijk.
Ik ga in de grote kring staan, met pap in het midden.
"Harry Potter is dood!" roept hij glimlachend. De dooddoeners en ik juichen. "Wie wilt, mag mijn volgeling worden" zegt hij. "Of je wordt vermoord" Draco stapt naar voren.
"Ah, Draco. Dat dacht ik wel" Ik glimlach naar Draco en voel een vreemd gevoel in mijn buik. Daarna wil ik naar voren stappen. Maar meer weet ik niet meer. Ik word uit de kring getrokken en even later word ik ergens in het verboden bos wakker. Wat is er gebeurt? Waar ben ik? Ik voel de ketting om mijn hals. Hij is rood! Pap is in gevaar! Ik sta op en begin te rennen. Maar ik ben te laat. Ongeveer halverwege gaat het lichtje uit.
"PAP!" roep ik. "Waar ben je?!" Ik val op mijn knieën. De eerste traan valt op de grond en al gauw volgen de anderen. Een zachte bries gaat langs mijn gezicht en dan pas besef ik dat ik bloed. Wat is er gebeurt toen ik word weggetrokken uit de kring? Hoe dan ook, ik zal mijn vader wreken. Dan herinner ik me weer wat 'ie zei. Dat ik een groots tovenaar zou worden en dat ik hem kan opvolgen. Maar waar moet ik heen? Naar Malfidus kan ik niet gaan en iedereen is naar mij op zoek. Waarschijnlijk beland ik in Azkaban. Opnieuw val ik op de grond en begin ik te wenen. Zou pap ooit hebben geweend? Ik heb het hem nog nooit zien doen, enkel bijna toen Zoé... Zoé! Ik was haar helemaal vergeten. Zoé wordt, net als mij, ook gezocht. Ik moet haar snel vinden.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen