Jeej, we kunnen nu echt beginnen!

De inwoners van Wakkerdam stroomden samen op het dorpsplein, de noodklokken brachten hen bij elkaar. Moeizaam klom de dorpsoudste op het podium.
“Beste inwoners van Wakkerdam”, sprak hij plechtig. “Onze burgemeester is vanmiddag dood teruggevonden in zijn huis. Dokters hebben hem onderzocht, hij is vermoord door weerwolven. De vloek, die jaren geleden over ons dorpje is uitgesproken, komt uit.” De inwoners snakten naar adem. JFien vroeg:
“Wat moeten we nu doen?”, hiermee verwoordde ze de vraag die op ieders lippen lag.
“De weerwolven zijn op dit moment in ons midden, niemand weet wie het zijn”, sprak de dorpsoudste. “Nog andere burgers hebben extra gaven ontvangen, maar als ze dit bekend maken zal de vloek niet meer af te wenden zijn. Er is maar één manier om hier een einde aan te maken: de weerwolven moeten gevonden worden, en gedood.”
“Hoe kunnen we ze dan vinden?”, vroeg Louriox.
“De vloek stelt dat vanaf nu bijna elke nacht een onschuldig iemand door toedoen van de wolven zal sterven. Wij zullen elke dag op onderzoek uit gaan. Elke dag zullen we iemand veroordelen tot de doodstraf. We zullen met het hele dorp samen stemmen. Pas als alle weerwolven gestorven zijn, zullen we van onze vloek bevrijdt zijn. Het kan gebeuren dat onschuldigen sterven, dus denk goed na wie je als verdachte aanwijst. Vanavond gaan we allen slapen met dit vreselijke nieuws in ons achterhoofd. Morgen zullen we een nieuwe burgemeester kiezen. Denk alsjeblieft al na wie je hiervoor voordraagt, wie deze zware taak op zich zal nemen. Daarna zullen we overgaan tot de veroordeling van onze eerste verdachte.”
“Maar wat als we een onschuldige veroordelen?”, protesteerde iemand.
“Dat is helaas onafwendbaar”, sprak de dorpsoudste wijs. “Denk goed na voor je op een verdachte stemt, al zal iedereen verplicht elke dag een stem moeten uitbrengen. Het is een deel van de vloek. Besef goed dat ieders dood tot het einde van de vloek in het voordeel zal zijn van het dorp, maar als we er telkens in slagen een schuldige aan te wijzen, zal de vloek eerder verbroken zijn.”


Deelnemerslijst:
30seconds
AkatsukiXxX
Alaric
Alcyone
Buttzville/Sandrapoep
Cresseyde
Damnn/Kittje
Dayxdreamer
Eef95
Europe
Gubleraholic
Histoire
ilseh95
JFien
Kermit
Louriox
Moonly
Mortician
nachtkat
Patholoog
RatzLove
roaar
Vasilisa
Vollmer
xKimberley24


Iedereen: denk na over wie burgemeester kan zijn (je kan zowel jezelf als anderen nomineren, als je een ander aanwijst vraag ik eerst aan die persoon of die akkoord gaat) (tijdens de dag zal hierover gestemd worden)
Weerwolven: kies een opperwolf onder jullie uit. Jullie kiezen samen ook één slachtoffer voor deze nacht.
Ziener: vraag de identiteit van één deelnemer op
Beschermengel: kies 4 personen uit om te beschermen deze nacht
Cupido: Kies twee geliefden
Slet: Kies een deelnemer bij wie je de nacht doorbrengt
Heksen: bepaal of je een van je drankjes zal gebruiken
Advocaat: kies 2 personen die je beschermt de komende dag
Zet alles in een PB naar mij met onderwerp ‘WvW’
Deadline: vrijdag 24 augustus, 18u00



WAARSCHUWING: Vergeet het niet door te geven als je username veranderd! Als dit te vaak gebeurt lig je uit het spel. (in tegenstelling tot regel 8 zal ik jullie hier deze ronde/nacht nog niet voor bestraffen, eens de dag valt doe ik dit wel!)

Reageer (12)

  • Gubleraholic

    Ik vind wel dat Patholoog de burgemeester kan zijn.

    1 decennium geleden
  • ShadowNight

    het is niet te laatxD

    1 decennium geleden
  • xKimberley24

    Oops, ik was dit helemaal vergeten!
    Vergeef me :(

    1 decennium geleden
  • ShadowNight

    Hoever zijn we eigenlijkxD
    hebben de overgebleven mensen al gereageerdXD

    1 decennium geleden
  • katl1

    Right!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen