Foto bij De 100e Hongerspelen - 79

Katniss kon niet slapen. Goed, Vania, Ian en Rue waren voorlopig veilig, maar in de Hongerspelen konden de kansen snel keren. Bovendien zou die wond Ian nog behoorlijk wat parten spelen, zeker als hij moest vechten of jagen. Oké, hij was best handig met een mes of speer, maar enkel met een boog was hij trefzeker. Helaas had hij die niet, maar de vraag was of hij er een zou kunnen gebruiken als hij er wel een had. Als zelfs het Capitool niets kon sturen waardoor die wonde zou genezen… Goed, dat ze hier iets hadden was zeker, maar hij moest dan eerst uit die arena raken.
En dan was de vraag nog hoe het met Adriënne zat. Snow had opdracht gegeven haar en Adriënne uit elkaar te houden. Maar waarom dan? Het was duidelijk dat hun vriendschap, of die er nu nog was of niet, er voor iets tussen zat. Maar wat was nu juist het probleem? Dacht hij dat zij er voor kon zorgen dat Adriënne zich vrij kon vechten? Katniss wist dat die kans zo goed als onbestaande was, dus daar hoefde Snow niet bang voor te zijn. Maar… Katniss schoot recht. Als Adriënne nu echt aan de kant van haar vader stond, zou zij de enige zijn die een kans maakte haar om te praten. Natuurlijk, daarom mochten ze elkaar niet zien! En tegen Adriënne had hij waarschijnlijk wel een ander excuus verzonnen, als die nu aan zijn kant staat, is het genoeg om te zeggen dat Katniss haar iets aan wilde doen.
Katniss kwam tot de conclusie dat Adriënne echt niet meer te vertrouwen was, hun vriendschap was voorgoed voorbij…

***


“Opstaan!” Jillana maakte de anderen wakker. “Vooruit, eet snel iets, we trekken er vroeg op uit vandaag.” Niemand protesteerde, ze hadden het de vorige avond immers zo afgesproken. Nadat iedereen gegeten had, deelde Jillana de volgende bevelen uit. “Tim, jij blijft op wacht. De anderen komen mee. Neem genoeg eten mee voor een hele dag. Odette, de kaart.” Odette was blij dat zij en Tim de enigen waren die goed met de kaart overweg konden. Met z’n vieren vertrokken ze.

Reageer (3)

  • NEWgirlS

    maaar odette je moe wel oppasse

    1 decennium geleden
  • Eef95

    Volgens mij zit Katniss er naast, maar ik kan haar niet kwalijk nemen dat ze deze conclusie trekt...

    snel verder

    1 decennium geleden
  • wildheart

    Yeah! Like thiss... Maarreh, ik hoop dat het nog goed gaat komen tussen Katniss en Adriënne?

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen