4 Weerwolven
Elke nacht kiezen zij samen iemand uit die sterft. Als de slet bij een van hen slaapt zal zij degene zijn die sterft.

13 Gewone burgers
Deze burgers hebben geen speciale rol, geen speciale 'krachten'. Zij stemmen overdag gewoon mee, net als alle anderen.

1 Ziener
Elke nacht mag de ziener de identiteit van een medespeler opvragen.

1 Beschermengel
Elke nacht mag de beschermengel 1 tot 4 personen uitkiezen die niet kunnen sterven. Geen twee nachten dezelfden na elkaar, zichzelf beschermen mag ook.
(aantal beschermelingen hangt af van aantal deelnemers dat nog meedoet, zal elke keer worden gezegd)

1 Advocaat
Elke dag mag de advocaat 1 tot 2 personen uitkiezen die niet kunnen sterven. Geen twee dagen dezelfde na elkaar, zichzelf beschermen mag ook.
Advocaat mag niet stemmen op zijn beschermeling(en).
Als uiteindelijk één van de beschermelingen van de advocaat aangeduid wordt door het dorp om te sterven zal er die dag niemand sterven, mààr wordt aan de advocaat wel gezegd wat zijn/haar identiteit is.
(aantal beschermelingen hangt af van aantal deelnemers dat nog meedoet, zal elke keer worden gezegd)

1 Cupido – 4 Geliefden
Cupido kiest de eerste nacht twee geliefden uit, tweede nacht nog 2.
Koppel geliefden kent elkaars identiteit/rol. Als de ene sterft, sterft de andere ook uit liefdesverdriet. Maar als de ene beschermt is door de beschermengel, is de andere dat ook tenzij ze allebei zouden sterven.
Koppels weten wie het andere koppel is, niet welke identiteit die hebben.

1 Slet
De slet slaapt elke nacht bij iemand anders (kiest persoon). Zal niet sterven als weerwolven haar aanwijzen, wel als weerwolven haar partner voor die nacht aanwijzen. Als ze bij een weerwolf slaapt sterft ze hoe dan ook. Slaapt ze bij iemand anders die een nachtelijk uitje doet (heks als die drankje gebruikt, beschermengel, ziener, cupido) zal ze dit weten, niet de rol.

2 Heksen
Elke heks heeft 2 drankjes:
- 1 levenselixer: ze kan er voor kiezen de persoon die die nacht vermoord is te redden, zonder te weten wie dat is. Als die persoon om een andere reden niet gestorven is, behoudt ze het drankje.
- 1 vergif: ze kan ’s nachts eenmalig iemand vermoorden door gebruik te maken van haar vergif. Als die persoon ook door de wolven aangeduid is of om een andere reden sterft behoudt ze het drankje
Als beide heksen hetzelfde drankje gebruiken op dezelfde persoon, zal slechts een van hen haar drankje verliezen, welke zal afhangen van loting. De heksen weten niet van elkaar wie de andere is.

1 Dorpsoudste
Kan eenmalig een aanval van de wolven overleven.

1 Opperwolf
Deze wordt de eerste nacht uitgekozen onder we weerwolven, communicatie met wolvenclan en spelleider zal via hem verlopen.

1 Burgemeester
In geval van ex aquo zal de burgemeester bepalen wie van de personen met de hoogste stemmen gedood zal worden. Deze wordt de eerste dag gekozen door de dorpelingen

Reageer (3)

  • katl1

    @Ilseh95: Aangepast
    Hou wel in de gaten dat er veranderingen kunnen gebeuren
    vb: De 'eerste' Cupido is gediskwalificeerd in het begin van het spel, zonder geliefden te hebben aangewezen, waardoor iemand die voordien burger was op dat moment de 'nieuwe' Cupido is geworden

    1 decennium geleden
  • ilseh95

    ff een vraagje:
    Ik tel 24 rollen en 25 spelers? Betekent dit dat er in het begin van het spel één burger meer was (dus 13 in plaats van 12) of is er nog een extra speciale rol?

    1 decennium geleden
  • ShadowNight

    okexD

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen