Als de laatste patiënt buiten is voor de middagpauze kijk ik eens naar mijn gsm. Blijkbaar heb ik een oproep gemist en een nieuw bericht. De gemiste oproep is van Jack en het bericht van mijn voicemail om me te melden dat er iemand een bericht achterliet. "Dokter, Jack hier. Ik vroeg me af of u nog een plaatsje vrij heeft voor een gesprek vandaag. Belt u me terug? Thanks." Grinnikend zoek ik Jack's nummer op en druk op het groene telefoontje. "Jack, dokter Jamie hier. Ik heb je bericht gehoord. Ik heb twee mogelijkheden. Ofwel nu tot 13.30 uur ofwel vanavond vanaf 18 uur..." stel ik hem meteen op de hoogte. "Kan het dan nu?" vraagt hij meteen. "Geen probleem, heb jij er een probleem mee dat ik zou eten?" antwoord ik. "Neen, helemaal niet. Ik heb me net een broodje gekocht. Misschien kunnen we samen eten?" stelt hij voor. "Lijkt me wel een goed idee. Waar wil je afspreken?" Even denkt hij na. "Ik ben niet zo ver van het ziekenhuis dus als je wil kan ik naar daar komen." doet hij een voorstel. "Awesome. Kom je naar mijn praktijk?" Hij stemt toe en dan leggen we af.

"Jack, dat is snel." lach ik als hij al klaar staat aan mijn praktijk. "Ik was in de buurt." glimlacht hij. "Kom maar binnen." bied ik hem aan.
"Ik neem er snel even je dossier bij." Net als ik me recht stel houdt hij me tegen. "Dat hoeft niet. Ik wou gewoon eens babbelen. Een vogeltje heeft me trouwens ingefluisterd dat je wou weten hoe het met me gaat." Met een lichte blos op mijn wangen knik ik bevestigend. "Wel, het gaat eigenlijk best goed met mij. Hoe gaat het eigenlijk met jou? Matt heeft je toch niet overvallen met zijn vragen? Had ik geweten dat hij je zou bestoken met vragen dan had ik hem tegengehouden." begint hij te ratelen. "Met mij gaat het ook wel goed. Ik wist eerst niet wat er gebeurde, maar hij overviel me er niet mee. Ik begrijp hem wel. Hij wil het beste voor jullie en voor All Time Low." vertel ik hem. "Hoe komt het nou eigenlijk dat het wat minder met je ging?" vraag ik hem vervolgens. "Tenminste als je er wil over praten..." voeg ik er nog snel aan toe. "Ik snapte niet goed van waar Matt het ineens in zijn hoofd haalde dat ik geen contact meer met jou mocht hebben. Ik mistte het eigenlijk best wel om eens met jou te praten of eens een random sms'je te sturen. Ik denk dat ik er eigenlijk meer onder leed dan ik mezelf wou toegeven. Natuurlijk dwaalt Lily ook nog wat rond in mijn hoofd." biecht hij eerlijk op. "Jack, misschien zijn het mijn zaken niet, en misschien mag ik de vraag ook niet stellen... Als je er niet wil op antwoorden is het ook zo... Maar heb je een vriendin of zoek je een vriendin zodat je Lily kan vergeten?" heftig schudt hij zijn hoofd. "Ik heb het wel gehad met liefde voor de komende tien jaar." lacht hij. "Hoe kom je eigenlijk op die vraag?" vraagt hij nieuwsgierig. "Matt stelde me allemaal vragen, onder andere over je liefdeleven. Hij maakte me eigenlijk wel wat nieuwsgierig." geef ik blozend toe. "Je hoeft niet te blozen. Ik begrijp het maar al te goed. Ik zou zelf ook nieuwsgierig worden." glimlacht hij.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen