Foto bij Hoofdstuk 11.

Hier hebben jullie 11. Bye guys. <3. xxx

Hoofdstuk 11.

De volgende dag kregen we meteen de uitslag te horen tijdens Engels. Gisteren hadden ik en Matthew elkaar niet meer gesproken, want we hadden maar 3 lesuren die dag, en bij alle 3 de lesuren zaten ik en Matthew niet langs elkaar. En na school hielden ik, Rumer, Elhia en Feven een filmmarathon.

‘Dus…’ zei Mvr. Collins. ‘We hebben de uitslag.’ Iedereen in de klas begon te klappen. Geërgerd keek Mvr. Collins ons aan. Blijkbaar was ze niet een van de vrolijkste hier op school. ‘De beroemdheden noemen we nu nog niet op.’ ging ze verder. ‘Ze hebben wel alle 10 ingestemd, en doen dus mee aan het project. Ze vonden het héél leuk klinken.’ Ik keek Feven aan die er heel onspannend bij zat. Ze lachte naar me en zenuwachtig lachte ik terug. Ik keek weer naar Mvr. Collins en luisterde weer verder. ‘We hebben dus 10 beroemdheden voor bij ons in de klas, waaronder 1 band, 2 zangers, 1 acteur, 1 zangeres en 1 jurylid van X-Factor. We gaan nu lootjes trekken, en op het lootje dat je trekt staat de naam van jullie beroemdheid op. Daar mogen jullie je project mee doen. Natuurlijk mag je in overleg ook ruilen met je lootje en ook omgaan met andere beroemdheden.’ Ik keek Feven aan die haar aandacht op haar nagels bleek te hebben, want ze was ze aan het lakken. ‘Uhum.’ zei ik en ik kuchte. Feven keek op en zei ‘Sorry.’ ‘Wat is er?’ vroeg ze. ‘We mogen lootjes trekken en wie gaat dat doen? Jij of ik?’ ‘Doe jij maar, dan kan ik nog even verder met mijn…’ ‘Nagels?’ zei ik lachend. ‘Ja.’ zei ze. Mvr. Collins zat met een bak op haar schoot, waar hoogst waarschijnlijk de lootjes in zaten, op haar stoel. Ik sloot aan in de rij langs haar, om een lootje te trekken. Terwijl ik aan het wachten was, werden mijn handen steeds klammer. Het zou toch kunnen dat de jongens bij ons in de klas komen, want ze zei: ‘1 band.’ en die band moest dan wel bestaan uit 5 jongens, want anders kwam je niet op 10 uit. Maar… het zou ook The Wanted kunnen zijn… ‘Sophie.’ zei Mvr. Collins. Ik ontweek uit mijn gedachtes en zag dat ik al aan de beurt was. Snel liep ik naar Mvr. Collins toe en grabbelde in de bak. Ik had een lootje gepakt en liep rustig naar onze tafels. ‘En…’ zei Feven. ‘Wie is het?’ ‘Ik heb besloten om hem na de les open te maken, als Elhia en Rumer er ook zijn.’ ‘Oké.’ zei Feven kalm. Volgens mij was ze niet eens een beetje nerveus of nieuwsgierig. Ik deed het lootje in mijn tas en ging zitten. ‘Wanneer komen ze eigenlijk bij ons in de klas?’ vroeg ik aan Mvr. Collins. ‘Dat is een goede vraag.’ zei ze. ‘Vrijdag.’ Met open mond staarde ik voor me uit. Dat duurde nog 2 dagen… 2 dagen en dan zou ik de jongens misschien zien…

Na de les waren we uit en stonden we bij onze kluisjes. Ik had het lootje in mijn hand en voelde dat mijn handen weer net zo klam werden als in de les. ‘Als jij het niet doet, doe ik het hoor.’ zei Feven geërgerd. We stonden al 5 minuten bij ons kluisje en ik kon het lootje maar gewoon niet open vouwen. Daar was ik te nerveus voor, maar ik wou het wel zelf doen. ‘Dan doe ik het wel.’ zei Feven. ‘Nee.’ zei ik snel, omdat ze het lootje al bijna uit mijn handen trok. ‘Schiet dan op!’ zei Rumer nieuwsgierig. Ik vouwde het lootje open en kon niet meer praten. Stond daar nou echt…. Ja, het stond er echt! ‘En?’ vroeg Feven ongeduldig. ‘L… Lo… Louis!’ Feven trok het lootje uit mijn handen en keek er nog een keer goed naar. ‘Oh mijn god!’'Ik ben zo blij voor je!'Ik wist dat Feven geen fan was van One Direction, maar ze had het wel over voor mij. Ze wist namelijk wel dat ik een megafan van ze was, en zeker van Louis. We begonnen met zijn vieren heel hard te gillen en hoorde de directeur schreeuwend komen aanrennen en snel liepen we naar het gebouw.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen