Samen met Maartje, een andere pensionklant, maakt Alicia een wandeling door het bos met hun paarden. Als ze terug komen zien ze iets verschrikkelijks gebeuren...

'He kijk, daar komt Maartje!' juicht Lieke. 'Wie is Maartje?' vraagt Alicia. 'Maartje is ook een meisje dat hier op stal staat, ze is heel aardig en helpt iedereen graag. Haar paard heet Biraldo, een Haflingerruin. Hij staat daar in het land, ze zal hem je straks wel laten zien. Ik ga nu Brechje poetsen, die wacht op me.' legt Maaike uit. 'Hoi! Ben jij de nieuwe, Alicia toch? Ik kan niet wachten om je paard te zien, ik zal Biraldo uit het land halen, dan kan je hem ook zien. Zullen we daarna een wandeling door het bos maken met de paarden?' vraagt Maartje enthousiast. 'Ja graag, leuk! Kom maar mee, Dora staat in de box.' zegt Alicia. 'Heb je al kennis gemaakt met de rest? Wat vind je van ze?' vraagt Maartje, terwijl ze naar Dora haar box lopen. 'Ja, ik vind ze hartstikke aardig! Alleen Angelina is een beetje chagrijnig...' zegt Alicia. 'Oh ja klopt, daar moet je niet op letten hoor. Angelina is een trut, die niks om haar paard geeft. Ze rijdt hem en dumpt hem daarna meteen weer op stal. Hij mag nooit op het land staan en ze poetst hem ook nooit. Daarom poets ik hem vaak, als ik klaar ben met Biraldo. Angelina is hier bijna nooit, dus als je tijd overhebt mag je Amaretto ook wel eens poetsen hier. Als je maar zorgt dat Angelina er niet achter komt.' zegt Maartje, terwijl ze weg loopt naar het weiland, om Biraldo op te halen. Wat vreemd, waarom zou je een paard nemen als je hem alleen maar rijdt? Ze is vast heel verwend, denkt Alicia. Ze klopt Dora op haar hals en haalt haar uit haar box. Dan bindt ze haar vast en begint met poetsen. Maartje zet Biraldo naast haar neer, en druk kletsend poetsen de meisjes hun paarden.

'Moet je haar zien, met haar Arabier.' zucht Tim geërgerd. 'Ze laat hem keihard zwoegen, en na de tijd kan er niet eens een knuffel van af. Wat ben ik blij dat ik niet zo'n vuil kreng ben als Angelina, he Nairobi?' zegt Tim terwijl hij de lichte vos over zijn hals aait. 'Ik ga in de bak rijden, als Angelina klaar is. Komen jullie ook?' vraagt Tim. 'Nee, wij gaan met de paarden in het bos wandelen. Morgen rijd ik wel mee.' zegt Maartje. Samen met Alicia lopen ze richting het bos, om een heerlijke wandeling te gaan maken.

'He, uitkijken jij! Amaretto had zich bijna verwond! Ga ergens anders rijden met dat drukke paard van je!' snauwt Angelina naar Tim. 'Nairobi druk? Schei toch uit! Dat paard van jou vliegt alle kanten uit en steigert bijna elke minuut!' roept Tim terug. Angelina maakt een niet al te vriendelijk handgebaar en rijdt haar paard dan de bak uit. Tim ziet hoe ze haar paard de box in duwt, zijn hoofdstel en zadel af trekt en hem daarna een beste klap tegen zijn snuit geeft omdat hij haar een kopstoot geeft. Amaretto schiet omhoog. Door zijn hoge steiger raakt hij met zijn hoofd het plafond, en snuivend van de pijn gaat hij in een hoekje van zijn box staan. 'Net goed, rotbeest.' grijnst Angelina. 'Wat doe jij nou? Je hebt nog niet eens uitgestapt! Straks wordt hij nog ziek, of krijgt hij spierpijn.' vraagt Maaike verbaasd. 'Jammer dan, ik ga naar huis. Samen met mammie winkelen.' mompelt Angelina. 'Nou, dat bedoel ik dus.' zucht Maartje tegen Alicia, die net aan komen lopen. 'Ik zal hem wel weer poetsen en eten geven. Het arme dier...' Terwijl Maartje bezig is met Amaretto, denkt Alicia nog eens goed na over wat Angelina deed. Wat is zij gemeen tegen haar paard zeg, zo gemeen zou Alicia nooit zijn. Ze zou juist super blij zijn met zo'n mooi paard als Amaretto. Dora daarentegen was een simpele, klein Welsh die vooral genoot van buitenritten en met een serieuze dressuurtraining het na tien minuten al opgaf. Zou ze... Ja dat gaat ze doen!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen