6!

Melina was met Draco naar de grote zaal gelopen, met Adora achter hen aan. Adora voelde zich een toevoegsel, een meeloopster: een nerd. De kaarsen en sfeer in de Great Hall van Hogwarts voelde als een warm welkom en ineens realiseerde ze zich wat ze Potter had horen zeggen over Hogwarts: 'Het is mijn thuis.' Draco en Melina keken ineens om naar haar, en ze merkte dat ze het hardop gedacht had. Ze keken elkaar spottend aan:'Hogwarts is mijn thuis, zei je dat nou?'
'Eh dat is wat Potter zei.'
Draco barstte in lachen uit:'Wat een loser.'
'Potter is sowieso een loser.' glipte er bij Adora uit en ze keken haar verbaasd, maar blij verrast aan.

Draco trok een wenkbrauw op en keek weer naar Melina:'Eigenlijk valt je zus nog best wel mee, Melina.' Daarop knikte Melina en glimlachte naar Adora.
'Ze is hartstikke awesome, Draco.'
'Tja, ze blijft een Slytherin.' grijnsde Draco.

Ze liepen met de andere mensen mee richting de tafel van Slytherin en Melina drukte een Huffelpuf opzij, die naar haar idee in de weg stond.
Adora gaf hem nog een duw na, waardoor hij over een Ravenclaw struikelde en Melina begon te lachen:'Iedereen haat huffelpufs.'

De kaarsen van de Great Hall en het geroezemoes van leerlingen die elkaar eindelijk weer zagen na de lange vakantie maakte het meteen gezellig in de Great Hall naarmate er meer mensen binnen stroomden. De grote deuren gingen dicht voor de eerstejaars, maar het gezellige geklets ging door terwijl iedereen ergens plaats nam. Dumbledore kwam op in een kleurrijk paars gewaad en gebood iedereen om stil te zijn en snel zin plek in te nemen zodat de ceremonie van de eerstejaars kon beginnen.

Adora zuchte: ze vond de ceremonie maar saai. Al die irriante kleine kinderen die met open mond en veel gefluister de Grote Zaal binnen zouden komen waggelen om vervolgens in de worden gedeeld. Adora wou eigenlijk alleen maar eten en zo snel mogelijk weer weg om bij de Gryffindors te gaan hangen zoals elk jaar. Op dat moment voelde ze een propje tegen haar hoofd en keek om: het was Melina die aangaf dat ze het moest lezen. De eerstejaars stroomden binnen en Adora vouwde het propje open om te lezen wat Melina haar geschreven had:

Dude, ik zag je wel kijken, geef maar toe, je vind Malfoy leuk
en trouwens, wat ga jij straks eten, lol?
PS: met wie ga jij naar het bal?

Melina keek afwachten naar Adora, benieuwd wat ze terug zou gaan schrijven. Terwijl Adora het briefje las keek ze naar de eerstejaars een giechelde:'Elk jaar worden ze kleiner.'
'Nee, jij wordt elk jaar groter!' fluisterde Blaise.
'Ik ben groots!' grijnsde ze terug en Blaise knipoogde.
Op dat moment gooide Adora een propje terug, maar ze kon niet zo goed mikken, waardoor deze bij Draco belandde en Adora en Melina beiden met grote ogen toekeken hoe hij het briefje openmaakte.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen