Ik stond voor de spiegel en knoopte mijn haar in een knot.
De spiegel was vol condens gedampt en mijn pyjama werd naar boven gehesen om een vlek condens weg te vegen.
Ik zag de constructie van mijn gezicht weer maar mijn ogen leden snel af naar de deur waar mijn vader tegen de deuropening leunde , ‘lieverd ….’
‘pap waarom moet jij de hele tijd praten mam heeft ook een verhaal.’
Ik maakte gebruikelijke arm bewegingen tijdens het praten.
‘omdat mam erg van streek is van je ruzie’ ‘van mij? Ons pap , ons allemaal’
Ik draaide me terug naar de spiegel waar mijn vlek weer was verdwenen , hetzelfde gebeurde maar dan deze keer was de vlek kleiner.
De lampjes boven de spiegel lieten mijn tandenborstel in een soort van spotlicht liggen.
‘ons onze ruzie ók je hebt gelijk , we willen dit rustig uitpraten’ ik draaide mij naar pap.
‘pap ik heb net in de zee gelegen voor onze ruzie dus ik heb nu geen zin meer om nog met jullie te praten , dus als je het niet erg vind ga ik nu op mijn kamer wat muziek luisteren’
Ik liep een beetje duwend langs pap op en keek nogmaals naar de gestreepte deur.
Mijn mobiel lag op mijn bebloemde dekbed.
Ik nam hem in mijn rechterhand en slaakte een hele diepe zucht.
Ik had altijd vertrouwen in een douche , een douche hielp altijd tegen mijn stress.
Ik was ondertussen in mijn eentje op mijn bed geploft waar ik als een kanonskogel in zakte.
Het bed stond hier al sinds mijn eerste dag thuis.
Ik voelde het bed kraken en eigenlijk was hij al te klein om even op te zitten.
Ik klikte op het ronde knopje dat licht gaf op mijn mobiel.
Nadat ik de tijd in mijn hoofd liet doordringen ontgrendelde ik en opende ik mijn bericht.
Mijn ogen waren gericht op mijn kleine beeldscherm dat mijn ogen deed prikkelen van fel licht.

Hey Rachel ,
Dacht dat je er om zeven uur zou zijn??
Wacht hier op je…..
XoXo Emmie


Ik dacht aan de afspraak , ik zou met haar naar de pentricks gaan , de enige disco dicht in onze buurt. Echt iedereen die hier woonde was vanavond van plan om daar een leuke avond te houden maar ik was de enige die aan het twijfelen was.
Ik had genoeg geroezemoes vandaag dat ik niet nog mijn voeten moest laten glijden over de dansvloer en ze vrolijk heen en weer moest gooien.
Maar aan de andere kant kon ik wel wat humoristische afleiding van Emillie kon gebruiken.
Ik draaide mijn duim over het toetsenbord en hield hem pas stil toen ik mijn deur langzaam open zag gaan. Emillie stond wachtend en zuchtend voor de deur ‘misschien moet je zeven uur aanhouden als je dat afspreek met je beste vriendin’ ze legde de nadruk hard op de laatste twee woorden. ‘sorry ik had weer eens een akkefietje.’
Ik gooide mijn mobiel terug op het bed en gooide mijn hand zuchtend in mijn haar.
‘nou eens even kijken wat je hierin hebt hangen…’ ze liep naar de kledingkast en opende ze vrolijk , ze leek zich niks aan te trekken naar wat ik net had gezegd.
Mijn hand plofte terug op mijn schoot en ik voelde mijn haar langzaam terug veren op mijn voorhoofd. ‘Emillie ik weet niet of ik ……’ ze onderbrak me terwijl ze zich met mijn mooiste jurkje omdraaide naar mij. ‘of je , je pyjama aanhoud omdat je dit jurkje zo geweldig mooi vind.’ Ik wist welk plan ze aan het smeden was , en pakte weer zuchtend het jurkje van haar aan. Ik trok al mijn kleren glijdend over mijn lichaam uit en liet het jurkje over mijn hoofd naar mijn volle buik glijden.
‘wauw ……!’ ze trok me mee naar de spiegel in de badkamer , pakte een paar klemmetjes en hield me stevig stil. Ze propte de klemmetjes zo dat ik mijn haar maar aan een kant had hangen , mijn bruine haar was over mijn rechterborst gegooid.
Ze zette mij op mijn plastic douchestoel en ik keek haar overdonderd aan.
Ze wreef met haar mascara borsteltje over mijn lange wimpers. ‘Emillie….. I…ik’ ze stopte een dopje van haar oogpotlood in mijn mond zodat ik stil was.
Ik had wel eens van die spullen op eigenlijk elke dag maar dan ook maar een klein beetje en als Emillie mij op maakte was het zo dik dat het er meestal zo uitzag dat niemand me kon herkennen. Mijn gedachten werd weggerukt door een arm die mijn arm mee trok naar de spiegel in mijn slaapkamer. ‘wauw…’ klonk er weer , maar deze keer was het mijn stem in plaats van die van Emillie. ‘nu ben je dadelijk de meest knappe meid van heel Pentricks.’
Ik pakte mijn jasje en mijn tas en volgens mij was het Emillie’s bedoeling dat we nu vertrokken naar Pentricks.
En met mijn vol beglitterde jurk en mijn hoofd zo vol met mascara en andere prut dat ik sexy was liepen we de deur uit , fijn met al je zorgen die nog steeds door je kop een loeren!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen