Foto bij episode 11: In the train

de tekening van shiito dat hij springt is een 'doodle'
een krabbel,snelle schets dus hij is niet echt mooi maar ik vond het vel gaf om ff een goed beeld te scheppen ;)

Mark,Dylan en Shiito zaten in de trein.Dylan zat in de linker-rij bij het raam en Mark naast hem.Shiito zat in de rechter-rij aan het gangpad met een vrouw naast zich die bladen aan het lezen was.Dylan speelde op Marks nintendo ds pokemon white.
'Alright!' Riep Dylan opeens.
'Wassup?' Vroeg Mark nieuwsgierig aangezien ze het spel deelde.
'Scyzon kan head smash leren' Zei Dylan.Mark keek mee over het scherm naar hun Scrafty.Shiito keek ook nu over Marks schouder mee.
'Welke aanval zullen we verwisselen?' Vroeg Dylan aan Shiito om Shiito erbij te betrekken.Shiito keek naar het scherm.hi jump kick-focus punch-focus blast-dig
'Houd de aanvallen die hij nu heeft.' Zei Shiito.Mark knikte naar Dylan en Dylan speelde verder.Terwijl Shiit weer op zijn plek ging zitten begon de trein ineens te stoppen met rijden.
'Excuses voor het ongemak.De vertraging zal hooguit een halfuur duren.Iedereen mag bij de bar,voorin de trein,gratis één drankje halen als vergoeding.' Werd er door de spiekers gezegt door een vrouwen stem.
Mark stond op.
'Ik ga drinken halen.Wat willen jullie?' Vroeg Mark.
'Sap is goed.' Zei Dylan.Mark knikte.
'Da's één sap en één koffie.Wat wil jij Shiito-kun?' Vroeg Mark.
'Doe ook maar koffie.' Zei Shiito.
'Ik ben zo terug.' Zei Mark en liep door de trein naar de voorste wagon.Mark bestelde de drankjes.Mark pakte het eerste bekertje alvast op.Een jongen naast Mark werd aangetikt door een opdringerige man en de jongen duwde tegen Mark aan.Mark verloor zijn evenwicht en viel op de grond.Van Dylans sap was niets meer over.De jongen kreeg geschrokken ogen achter zijn bril.
'Gomen'nasai' Zei de jongen spijtig en stak zijn hand uit.Mark stond,met behulp van de jongen zijn hand, op.Mark nam de jongen in zich op.Blauw kort haar en een bril.Shiito kwam aanlopen.
'Wat is er hier gebeurt?' Vroeg Shiito en keek naar de sap op de grond en op Marks kleding.
'Ben gevallen meer niet.' Zei Mark luchtig terwijl de jongen wegliep.
Achter Mark snoof iemand door zijn neus.Mark draaide zich om.
'Die jongen duwde je gewoon omver.' Zei een knul.
'Hij werd ook weggeduwt,het was zijn schuld niet.' Zei Mark.
'Je bent gewoon bang om een confrontatie aan te gaan.' Merkte de knul op.
'Niet echt maar de jongen zei dat het hem speet.Waarom zou ik dan doorgaan?'
'"niet echt" he?Durf je dan een weddenschap te sluiten?' Vroeg de knul.Mark trok een wenkbrauw op.
'Oke zeg het maar.'
'Ik zag jullie voetballen op het station.We doen een wedstrijdje.Wie het snelst van het begin tot hier komt met de bal wint.De barkeeper heeft een stopwatch.' Vertelde de knul zijn weddenschap.Mark begon te grijnsen.
'Je weet niet wat je op je hals hebt gehaald.Ik ben de beste middenvelder van mijn schoolteam en we hebben de footbal frontier van ons land gewonnen.Dit wordt een makkie.' Zei Mark.
'Ik wil dat hij het gaat doen.' Zei de knul en wees naar Shiito.
'Ik?' Herhaalde Shiito verbaast.
'He!Dat had je van tevoren moeten zeggen.En wat staat er eigenlijk op het spel?' Reageerde Mark.
'Als ik win gaan jullie de trein uit.Als jullie winnen...verzin zelf maar.Ik win toch.' Zei hij.Mark keek naar Shiito en andersom.
'Ik weet dat je het kan Shiito-kun.' Zei Mark.Zo gezegt zo gedaan.De drie liepen naar het begin van de trein.De knul,blijkbaar genaamd Yon,ging als eerst.Dylan stond bij de bar zodat Yon niets kon uithalen met de uitkomst.Ze keken op de digitale klok van de trein.De trein was lang dus ze konden moeilijk naar elkaar toe roepen 'start'.Daarom hadden ze tijden afgesproken.De minuut veranderde op het scherm en Yon sprintte naar voren.Mark's,Dylan's en Shiito's ogen schoten open van Yon's snelheid.Hij ontweek simpel weg alle mensen en de bal rolde voort.
'Zo snel.Wat een agility.' Zei Mark verbaast.En al snel was Yon de wagon uit.Nu moesten Mark en Shiito 3 minuten wachten en dan mocht Shiito beginnen.
'Mark...' Zei Shiito.Mark keek naar de jongen.Zou Shiito niet bang zijn?Of onder de indruk?
'Wat is er Shiito-kun?' Vroeg Mark.Zonder Mark aan te kijken antwoorde Shiito.
'Je gelooft toch in me?Dat ik dit kan?'
'Ja.Je kan dit Shiito.' Antwoorde Mark.Shiito knikte.
'Hier ga ik!' Riep Shiito en sprintte naar voren toen de 3 minuten om waren.Shiito schoot de bal door de benen van een vrouw en rende om haar heen.Shiito verwisselde de bal naar zijn linkervoet om een koffer te ontwijken en was aan het einde van de eerste wagon.Hij wilde achterom kijken of Mark er was maar daardoor verloor hij de bal.Snel rende Shiito naar voren en tikte de bal met zijn voet.
'No worry.Ik ben achter je.' Zei Mark en een glimlach verscheen op Shiito's gezicht.Hij zou dit niet verliezen!Hij sprintte vooruit en ontweek de mensen in het gangpad.Een hele lange man stond in het gang pad.Ik kan er niet langs!Bedacht Shiito en zag wat zijn enigste optie was.Hij tikte de bal vooruit die onder de man door stuiterde.Shiito nam een sprint en nam een sliding onder de man.Naast zich zag Shiito hoe Mark over de zitbank heen sprong en achter hem landde.
'Mooi!' Zei Shiito tegen Mark voordat hij verder rende.Als hij niet sneller was zou hij niet winnen van Yon.Shiito rende de laatste wagon in.Een schok ging door de trein en langzaam trok hij op.Shiito zag door een raam dat de trein begon te rijden.Nee!Met al die bochten en op dit rails kan ik nooit snel genoeg zijn!
'Ga door!' Riep Dylan aan de andere kant van de wagon.
'You can do it!' Riep Dylan.Shiito begreep wat Dylan zijn en ging door.De trein reed hard een bocht in Shiit knalde tegen een stoel.Snel schoot hij de bal naar voren.Hij stond op en rende naar de bal.Uit het niets verscheen ineens een gezette man die de hele gang versperde.
Wat gaat hij doen?Vroeg Mark zich af toen hij zag dat Shiito niet langzamer ging lopen.Shiito schopte de bal tegen het plafond waar hij afkaatste en achter de man kwam.Shiito zette zich af en sprong,net als Mark eerder,over de laatste stoelen.


Shiito kwam aan bij de bar en de barkeeper klikte op de stopwatch.
Mark legde zijn hand op de schouder van Shiito.
'Dat heb je goed gedaan.' Zei Mark.
'Dat was super awesome Shiito!' Riep Dylan enthousiast uit.
'He jullie weten nog niet eens wie gewonnen heeft.' Herinnerde Yon en alle 4 de jongens keken naar de barkeeper.
'Jij...' Zei de barkeeper en wees op Yon. 'Deed er 2 minuten en 39 seconden over.'
Yon begon te grijnsen.Dat was een toptijd.Zou Shiito eroverheen komen?
De barkeeper wendde zich tot Shiito.
'2 minuten en...36 seconden!' Riep de barkeeper enthousiast.Mark,Dylan en Shiito sprong blij de lucht in.
'You did it!Jij was sneller Shiito!' Riep Dylan en gaf Shiito een high five.Yon bromde wat binnesmonds.
'En?' Vroeg Yon doelend naar de weddenschap.Wat zou Mark opdragen?
Mark wilde net zijn mond openen maar Dylan was hem voor.
'Laat Shiito beslissen.' Zei Dylan.Mark knikte. 'Maar natuurlijk.'
Shiito deed een stap naar Yon toe en keek hem recht in zijn ogen aan.
'Wat moet ik doen kleine aap?' Vroeg Yon en spuugde de woorden zowat uit.
'Niets.'

Iedereen keek verbaast naar Shiito.
'Je hoeft niets te doen.Dat was een geweldig voetbalspel.Daar draait het om.Voetbal.Die weddenschap maakt niets uit.Vergeet het.' Zei Shiito.Yon liep zonder iets te zeggen weg.Mark glimlachde en wisselde een blik met Dylan.Shiito was,ondanks dat hij een jaar jonger was, erg wijs.En bovendien een goede voetballer.
'Je leert snel Shiito.' Zei Dylan en Shiito keek op. 'Mark sprong via de bank en jij gebruikt dat meteen.' Dylan stak zijn duim op en gaf een knik naar Mark.
'Hiruzenshitao.Iedereen eruit voor Hiruzenshitao.'
Klonk het door de luidspiekers.
'He hier moeten wij eruit.' Zei Shiito.Mark pakte zijn tas en die van Dylan omdat Dylan nog snel de drankjes van de bar in zijn handen nam.Met z'n drieën liepen ze naar buiten.

Iets wat langer dan ik had gedacht maar oke yolo(krul)
ps ik heb dus dit hoofdstuk alsnog niet in Marks pov gedaan.maar dat doe k waarschijnlijk wel volgend hoofstuk.moeten jullie me wel helpe herinneren!

Reageer (3)

  • ShadowNight

    dooooor

    1 decennium geleden
  • KidouYuuto

    Uber Leuk Daan-Kun ( ik blijf er mee door gaan )

    1 decennium geleden
  • Amami

    Haha, in your face Yon, alleen jammer dat Shiito hem niks heeft laten doen, ik had al een paar ideetjes(duivel)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen