Foto bij De 100e Hongerspelen - 53

“Ik heb geen districtsaandenken”, zuchtte Vania.

“Ik wel”, glimlachte Inne. Ze gaf Vania een brede armband. Er stonden vier foto’s op. Eén van een spotgaai, één van Vania samen met Ian, één van Vania en Rue en één van Vania’s ouders. “Ik heb Katniss om de foto van je familie gevraagd”, legde Inne uit.
“Het is, het is, het is geweldig”, Vania barstte in tranen uit en viel Inne om de hals.
“Ian heeft dezelfde, enkel dan een foto van zijn familie”, zei Inne.
“Ook een foto van Rue en mij dan?”, vroeg Vania verbaasd.
“Ja, iedereen”, zei Inne. Ze dwong Vania haar recht aan te kijken. “Luister goed, Vania. Ian en Xandrijn krijgen dit momenteel ook te horen, Rue deels. Er is opnieuw een opstand bezig, maar voor de veiligheid mogen Katniss en Peeta dat nog niet weten. Op dit moment worden jullie families in veiligheid gebracht. Wat buiten de arena gebeurt hoef jij je niet aan te trekken, maar ook in de arena zal er een opstand zij. Jij, Ian, Rue en Xandrijn hebben daarin de hoofdrollen. Meer dan de helft van de tributen zit in jullie bondgenootschap. Er zijn er enkelen die dat te gevaarlijk vonden, en de beroeps weten van niets. Wie in het bondgenootschap zit zal je herkennen aan hun armbanden, ze hebben exact dezelfde als jij, enkel steeds foto’s van hun eigen familie. Het plan is om zo veel mogelijk tributen levend uit de arena te halen. Er zijn zelfs een hoop spelmakers die mee in dat plan zitten. Vindt elkaar en overleef samen, met een grote groep. Hun doel is jou, Ian en Rue beschermen. Wat jij gaat doen als de gong gaat is eventueel een of twee spullen grijpen die in je buurt liggen, als dat niet te gevaarlijk is. Daarna maak je dat je wegkomt, net als Ian, net als Xandrijn. Anderen zorgen ervoor dat Rue wegkomt, zij staat behoorlijk ver van je maar wel tussen twee bondgenoten.”
“Euh, oké”, zei Vania, nogal overdonderd.
“Ik weet het, we hadden het eerder moeten vertellen, maar je mentoren mochten het niet weten”, verontschuldigde Inne zich.
“Ik moet even nadenken, geloof ik”, verzuchtte Vania. Inne knikte begrijpend en duwde een flesje water in Vania’s handen.
“Ik ben er als je wilt praten. Drink intussen nog wat.”

Reageer (5)

  • NEWgirlS

    goe dplan xD

    1 decennium geleden
  • xKimberley24

    Dit lijkt op Vlammen toen waren er ook zoveel die elkaar hielpen om zoveel mogelijk overlevenden te halen :)
    EN DIT MOET BETER LUKKEN DAN IN VLAMMEN JE HEBT ME GEHOORD

    1 decennium geleden
  • Eef95

    Dit noem ik nu een SUPER plan :p

    Ik hoop dat deze opstand beter lukt als de eerdere ;)

    1 decennium geleden
  • MayCuteAngel

    I Like It Too :)
    No, i don't like it, i LOVE it ;)
    Misschien kan mijn personage (district 9 volgensmij) Rue helpen *Hint Hint*
    :P
    Grapje :)
    Alhoewel xD

    1 decennium geleden
  • Mallory

    i like it :)
    snel verder!!!<3

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen