Foto bij A little introduction

Hoop dat er wat van te snappen is en anders zal het gaandeweg het verhaal wel duidelijker worden (hoop ik).

Ik heb wat moeite met het invoeren van een cover, dus als iemand mij daarmee kan helpen, heel graag!

We zijn er, overal. Je ziet ons niet, we zijn net als jullie. Beter gezegd,we zíjn jullie. We zijn mensen, net als jij, alleen een ander soort mens dan dat jij gewend bent. Je kent ons niet, je weet waarschijnlijk niet van ons bestaan af, maar dat komt omdat we het geheim houden. Niemand hoeft te weten dat wij bestaan, dus niemand weet het.

Het is niet zo dat we helemaal geïsoleerd leven, helemaal niet. We gaan naar school, zitten naast je in de klas, flirten met je in de kroeg, staan naast je bij een concert. We zorgen gewoon dat we niet opvallen.

Zo heb ik het ook al bijna m'n hele leven gedaan. Verstoppen en als het me te heet onder de voeten werd, vluchten. Wie ik ben? Ik ben een Vriget. Ja, het klinkt nogal wazig, maar goed, ik heb de naam niet verzonnen. Ik en mijn soortgenoten zijn wezens met een sterkere wil dan de gemiddelde mens. We sleuren ze mee in onze fantasieën en in onze geest. Ze worden machteloze marionetten en wij hebben de complete macht over hen.

Vriget worden geboren uit mensen. In het begin zijn we volledig menselijk en hebben ook menselijke ouders. Naarmate het desbetreffende kind ouder wordt, meestal rond de pubertijd, zal hij of zij ervaren dat de geest zich verder ontwikkeld. Ze voelen de sterke drang hun geest te 'spreiden', open te stellen voor buitenstaanders. Volwassen Vriget voelen het aan wanneer een nieuwe de kracht begint te ontwikkelen. Nieuwelingen worden gelijk opgehaald en ondergebracht in Vriget gezinnen om te gaan leven met andere van hun soort.

Hun normale leven gaat gewoon door. Ze gaan naar dezelfde school, houden dezelfde vrienden, maar kunnen simpelweg niet meer bij hun ouders wonen. Meestal wordt als excuus voor het onderbrengen van het kind bij andere ouders, gezegd dat het kind in de problemen zat en even het huis uit moest om alles op een rijtje te zetten. Dit gaat door tot de jonge Vriget besluit dat het tijd is om op zichzelf te gaan wonen en zelfstandig zal gaan leven. Eerst moeten wel de krachten volledig onder controle zijn.

Wanneer je in de geest van een Vriget verkeerd, voel je geen prikkels meer van buitenaf. Voor buitenstaanders die niet in de geest verkeren zal het lijken alsof de Gevangenen, de personen in de geest van een Vriget, in coma zijn. Er zijn slechts twee opties om weer uit de macht van een Vriget te ontsnappen. Je hebt de makkelijke manier, waarbij de Vriget je laat gaan uit vrije wil, maar er bestaat natuurlijk ook een moeilijke manier.

In dit geval gaat het vrijwel altijd om jonge Vriget die hun geest nog aan het ontwikkelen zijn. Zij hebben nog geen goede controle over hun macht en sleuren makkelijk andere mee in hun geest. Als de Vriget nog onervaren is en het zijn Gevangenen niet kan of wil laten gaan, zal de enige optie zijn om de Vriget te doden.

Ik zal ook gelijk maar even vertellen wie ik ben. Lacker Stivenson, aangenaam. En waarom ik jullie over mijn ras vertel? Zodat jullie niet hetzelfde kan overkomen als een groep vrienden, waarvan ieder, stuk voor stuk, al drie weken in coma ligt.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen