Foto bij [Chapter 02] You are beautiful.

Hope u will like it! (flower)

'Je had haar moeten zien. Ze was prachtig', hoor ik Mandy vanuit de tuin praten. Haar stem klinkt vol enthousiasme, vooral als ze bij het laatste stuk aankomt. 'Je had haar met haar rode hoofd de winkel uit moeten zien rennen. Je kwam niet meer bij!'
Haar lach galmt mijn gehoorgangen binnen. Normaal zou ik er wel om kunnen lachen, zeker nu het al twee dagen geleden is, maar het lukt niet. Het gaat me zelfs steeds meer dwars zitten dat Mandy wel overal geld voor heeft en ik niet.
Ik zet de glazen op het dienblad en breng het naar buiten. 'Aah, daar is onze knappe serveerster al', zegt Zac met een knipoog. Ik rol met mijn ogen en laat mezelf met mijn cocktail op een van de kussens zakken.
'Waarom heb je dus niet dat jurkje gekocht?' vraagt Thomas. Ik kijk hem geïrriteerd aan en richt vervolgens al mijn aandacht op mijn cocktail. In mijn ooghoeken zie ik Zac Thomas een por geven, waardoor er een deel van zijn cocktail over zijn broek gaat.
'Serveerster?' joebelt Thomas.
Ik sta met een diepe zucht weer op om een doekje te pakken. Ik gooi die richting Thomas zijn hoofd als de bel gaat. Wanneer ik de deur opendoe staat er een postbode met een grote zwarte ronde doos in zijn handen. 'Pakketje voor Rose Dessing.'
Ik teken het formulier en pak de grote doos aan. Ik zet de doos op de tafel binnen neer en bekijk het eens rustig. Een grote zwarte doos met een grote roze strik en een kaartje eraan.


"A little gift to make your confidence grow, because
with or without this dress.
You are beautiful.
X -L."

Mijn mond zakt open. You gotta be kidding me.
Ik trek de strik behendig los en haal de deksel van de doos. Ik laat mijn hand over de zachte zwarte stof glijden en voel mijn mondhoeken omhoog krullen. Ik haal het jurkje uit de doos en leg het voorzichtig naast de doos neer. Onder het jurkje liggen de foto's die gemaakt zijn en onder die foto's ligt de kop van een rode roos. De rode roos is bezaait met glitters. Ik pak de rode roos voorzichtig op en zie dan pas dat het een speld is. In de speld staat 'You are beautiful X -L.' geschreven.
De glimlach die was verschenen heeft weer plaats gemaakt voor een open mond. Wie is L? En waarom geeft hij zoveel geld aan mij uit?

'Rose, wat ben je allemaal aan het doen?' klinkt de stem van Mandy steeds dichterbij.
'Blijf daar', roep ik meteen. De voetstappen stoppen abrupt.
'Waarom?'
'Wacht gewoon even in de tuin. Ik kom zo', roep ik haastig.
Even blijft het stil, maar dan verdwijnen de voetstappen naar buiten.
Ik aarzel maar kort, voordat ik me uitkleed en het jurkje aan doe. Ik doe de rode roos in mijn haar en loop richting de achterdeur.
'A little gift to make your confidence grow, because with or without this dress. You are beautiful', herhaal ik de woorden van het briefje voordat ik naar buiten stap.
De monden van Zac, Thomas en Mandy vallen open. De eerste die wat over de lippen krijgt is Mandy, met een luide: 'Hè!?'

Reageer (1)

  • nightqueen

    Super leuk! k vind dat je leuk schrijft ^^

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen