Hoofdstuk 7 - Phoebe, Leo, Paige

Eenmaal thuis lopen de meiden meteen door naar de zolder, waar Phoebe verwoed door het BOS begint te bladeren, op zoek naar de demon die haar aangevallen heeft.
Ze wil het bijna opgeven wanneer ze ineens de demon herkent.
"Dit is hem!"
Piper en Paige komen meteen ieder aan een zijde staan en kijken mee over Phoebes schouders.
"Faemos?"
Phoebe knikt.
"Er staat nog een vrouw bij...", merkt Piper op.
Phoebe leest de pagina even horizontaal door.
"Zijn zus, Anyanka, een tweeling blijkbaar. Ze hebben ook vampierbloed, vaders kant."
"Leuk om over bloed te praten wanneer het over vampieren gaat."
Phoebe kijkt Piper even aan vooraleer haar schouders op te halen.
"Dit hoort meer tot Buffy's terrein en toch moest hij mij natuurlijk hebben."
Piper knikt meelevend. Wat zijn we allemaal weer in een neurotische bui.
"Maar wat heeft hij met Meredith te maken?"
Phoebe denkt even na en schudt daarna haar hoofd, ze heeft geen idee.
"We moeten weten wie, of wat, Meredith exact is."
Paige merkt op dat ze waarschijnlijk niet in het boek staat, ze is nog maar een jong meisje.
"Klopt, Leo moet maar even kijken wat de Ouderen hierover weten. LEO!"


Leo is net klaar met zijn gesprek met de Ouderen als hij hoort dat de meiden hem roepen. Hij lacht in zichzelf en orbt naar de Manor. Leo wil net vragen of Phoebe al terecht was, als hij merkt dat ze bijna recht voor z'n neus staat. "Phoebe, je bent er weer!" zegt hij opgelucht. "Ik heb helaas slecht nieuws wat Meredith betreft..." Leo laat een korte stilte vallen.
Paige wordt een beetje ongeduldig. "Kom op, vertel!" zegt ze quasi-geirriteerd.
"Nou, Meredith is niet wie we denken dat ze is. Ze is ook magisch, ze heeft krachten. Het probleem is dat er een soort vampierachtige wezens proberen haar aan de kant van het Kwaad te krijgen."



Dat nieuws is voor Paige nogal schokkend. Ze heeft het zelf meegemaakt, dat demonen haar naar de verkeerde kant probeerde te lokken, en dat was geen pretje. "Jeetje" zegt Paige en ze gaat op een kist zitten. "Dus dat was, denk ik, wat Meredith je wou vertellen, Pheebs. Maar toen kwam dat... dat ding, om te voorkomen dat Meredith zou gaan praten. Ofwel, we moeten Meredith dus snel vinden. Als we lang wachten is ze misschien al een... vampier geworden."


"Wacht even" onderbreekt Leo Paige, "er is nog iets wat jullie niet weten. Haar ouders, haar moeder was een goede heks. Maar haar vader was een demon. Ze heeft dus ook nog 'slecht' bloed, als jullie begrijpen wat ik bedoel. Ze zal dus makkelijker geneigd zijn naar de kant van het Kwaad dan Paige toentertijd."
Leo kijkt de Magische Machten een voor een aan en zegt: "Wat ik wil zeggen... Pas goed op jezelf. Als jullie hulp nodig hebben, dan moeten jullie me roepen. Beloofd?"



Paige knikt, al hoopt ze dat Leo's hulp overbodig is. "Natuurlijk. Maar nu moeten we echt gaan." Paige kijkt haar zusjes aan en pakte ze bij hun handen. "We moeten opschieten." zei Paige en zij en haar zusjes verdwijnen in een bundel van blauwe lichtjes.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen