Foto bij De 100e Hongerspelen - 45

Voor Seija’s interview had ze bewondering. Die was vriendelijk in het begin, maar eens haar mening gevraagd werd over het capitool en de Spelen zei ze onomwonden dat het één grote schande was. Vania was gewaarschuwd dat niet te doen, het was niet goed voor sponsors, maar ze moest toegeven dat ze er echt respect voor had.

Het meisje van tien, Naëlle, zat nu vooraan. Ze was één van de jongere tributen, 16 jaar. Maar ze leek behoorlijk vastberaden, ze zou zich niet laten doen vertelde ze. Vania hoopte maar dat haar dubbelinterview genoeg indruk zou maken, er waren al zo veel sterke kandidaten geweest, en vandaag moest ze sponsors zien te vinden. Ze raakte in gedachten verzonken, er waren al zo veel tributen geweest en ze kon haar aandacht er niet langer bij houden. Plots merkte ze dat er iets mis was en keek op. Het was Rue’s beurt, maar het meisje huilde en durfde niet naar voren, wat Xandrijn en Ceaser ook zeiden. Vania begreep wat Inne bedoeld had, dit hadden ze zien aankomen.
“Rue, je moet echt naar voren. Toe maar, Ceaser is best aardig hoor”, moedigde Vania het meisje aan. Rue schudde angstig haar hoofd. Vania aarzelde even en stond op. “Kom, ik zal meegaan, je hoeft niet alleen te gaan.” Ze stak haar hand naar Rue uit. Die liep aarzelend met Vania mee. Vania ging in de stoel zitten en nam Rue op schoot. Zij zou dadelijk zelf op Ians schoot zitten.

“Zo, Rue, fijn dat je er bent”, glimlachte Ceaser hartelijk. “Je was vast wat bang van al die vreemde mensen, niet?” Rue knikte aarzelend.
“Ze zien er zo raar uit”, fluisterde ze.
“Raar?”, vroeg Ceaser verbaasd. “Ach natuurlijk meisje, jij bent anders gewoon hé? Ik gok dat je nooit eerder iemand met groen haar hebt gezien. Vind je het mooi?”
“Nee”, zei Rue. “Vania is veel mooier.”
“Ja, je hebt helemaal gelijk, Vania is een mooi meisje”, zei Ceaser bemoedigend. “Maar ik ken haar eigenlijk niet. Is ze lief?”
“Ja”, zei Rue met een grote glimlach. Ze voelde zich duidelijk veilig nu Vania er bij zat. “Ze is de liefste die ik ken.”
“Nou, dan moet ik zeker niet bang zijn als ik haar straks moet interviewen”, grinnikte Ceaser.
“Nee hoor, Vania is echt heel lief”, vond Rue.

Reageer (7)

  • xKimberley24

    Awh Rue is echt lief (H) (H) (H)
    Zoals ik al zei, ALS RUE STERFT MEEN IK DAT IK JE AAN DE MUTILANTEN VOER

    1 decennium geleden
  • Eef95

    oooh Rue is zo schattig! Ik hoop dat ze sponsers krijgt!! Er moeten toch een paar jonge ouders zijn die een centje over hebben?

    1 decennium geleden
  • Louriox

    Rue is zo lief (:

    1 decennium geleden
  • Mallory

    Nu is mijn lievelingspersonage RUE!!!!!!<3

    1 decennium geleden
  • NEWgirlS

    aaaaaaaaawh rue xD ik vind het wel erg want uit eindelijk zijn het tegenstanders xD

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen