Foto bij De 100e Hongerspelen - 39

Toen de tributen uit tien als laatste aankwamen, begon Portia met de uitleg.
“Velen van jullie hebben je vrijwillig opgegeven voor deze Spelen, maar niet voor de eer. Jullie wilden iemand redden, iemand behoeden voor deze vreselijke straf. Wij zijn van mening, samen met nog een hoop andere mensen, zowel van de districten als het Capitool, dat hier een einde aan moet komen. Alle mentoren en stylisten in deze kamer zijn het er mee eens, de meeste voorbereidingsteams ook, en we hebben zelfs een deel van de spelmakers aan onze kant, waaronder hoofdspelmaakster Peli Holaine.”


“De geschiedenis herhaalt zich”, vervolgde Inne. “Katniss Evendeen en Peeta Mellark waren ooit het symbool van de opstand, zonder dat ze dat zelf wilden. Nu is hun zoon een tribuut, gedwongen. Niet gekozen tijdens de boete, zoals jullie, maar aangewezen door president Snow zelf. Hij wilt Katniss en Peeta straffen om wat zij ooit gedaan hebben.”
“Bedoelen jullie dat jullie weer een opstand gaan beginnen?”, vroeg Selm verbaasd.
“Ja, maar we kunnen niet winnen voor jullie in de arena zitten”, zei Carsta.
“Waarom vertel je het dan? We kunnen toch niet helpen?”, vond Seija.
“We gaan dood, weet je wel”, mopperde Dristan.
“Jullie kunnen wel helpen, door te tonen dat jullie tegen deze Spelen zijn”, legde Portia uit. “Of vinden jullie het normaal dat een kind van zeven jaar de arena in moet? Dat twee geliefden elkaar moeten uitmoorden? Dat Katniss en Peeta moeten kiezen tussen hun zoon en zijn vriendin?”
“Nou, nee, maar ik ben niet van plan om hen te helpen, ik heb zelf een gezin”, zei Jelger uit vijf. “Mijn vrouw en kinderen hebben me nodig.”
“We begrijpen dat jullie niet allemaal staan te springen om te helpen. Wie hier liever niet in betrokken wordt kan gaan. We hopen alleen dat jullie zelf niet beginnen vechten om te winnen. We willen proberen iedereen zo lang mogelijk in leven te houden, en uiteindelijk zo veel mogelijk tributen uit de arena te halen”, zei Portia kalm.
“Dat lukt jullie nooit”, vond Jelger. “Sorry, maar ik ben weg.” Nog vier andere tributen volgden hem. Alle anderen bleven zitten, en Portia, Inne en Carsta legden het plan uit. Een aantal tributen zouden sterven, maar op deze manier hadden ze de meeste kans dat er velen zouden overleven.

Reageer (3)

  • Eef95

    Tja, wie zou in zo'n situatie niet aan zijn gezin denken... Maar het is jammer dat hij niet mee doet.

    1 decennium geleden
  • NEWgirlS

    xD dit is egt goe xD
    snel verder;)

    1 decennium geleden
  • MayCuteAngel

    Stomme Jelger! Hate him.
    Not you ofcaurse :)
    LoveYoureStoryyyyyy =D

    xxxLoveYoureStoryAndYouOfcaurse

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen