Foto bij De 100e Hongerspelen - 38

“Nou ja, hij is toch net iets beleefder, deze keer viel niemand in een schaal punch”, zei een andere spelmaker.
“Heren, even de aandacht erbij graag”, zei de hoofdspelmaakster verstoord. Ze nam een enveloppe van de tafel en gooide die naar Ian. “Geef deze aan je mentoren. Je kan gaan.”


Adriënne keek Ian zenuwachtig na. Ze was verbaasd geweest over hoe vrolijk haar collega’s waren over Ians schietkunsten, terwijl ze de tributen vanaf district zeven ernstig begonnen negeren. Maar wat haar tot nu toe het meest verbaasd had vandaag was dat Peli met het idee kwam Ian en Vania samen te laten interviewen, in plaats van afzonderlijk zoals gebruikelijk. Bovendien had Peli hààr gevraagd of de brief die ze daarvoor naar Katniss en Peeta had geschreven, en die Ian dus net meegenomen had, goed was. En het aanbod erbij, of Adriënne Katniss ook nog iets zou willen laten weten, eender wat, dat ze bij de brief over het interview kon stoppen. Adriënnes vader was namelijk heel kwaad geweest de avond ervoor, toen hij ontdekte dat Adriënne Katniss had opgezocht, en Peli had de opdracht gekregen elk contact tussen Katniss en Adriënne te vermijden. Het werd Adriënne stilaan duidelijk dat ook Peli tegen de Spelen was, net als een groot aantal andere spelmakers. Enkel zei niemand dit luidop.

***


Inne en Portia zaten op de derde verdieping, en langzaam kwam een grote groep tributen binnen. Enkel de beroeps waren niet uitgenodigd, omdat ze hen niet vertrouwden, en ook Rue, Xandrijn, Vania en Ian niet, voor hun veiligheid. Zij zouden het later wel te horen krijgen. Van de meeste tributen die kwamen, waren ook de stylisten en mentoren er. Toen de tributen uit tien als laatste aankwamen, begon Portia met de uitleg.
“Velen van jullie hebben je vrijwillig opgegeven voor deze Spelen, maar niet voor de eer. Jullie wilden iemand redden, iemand behoeden voor deze vreselijke straf. Wij zijn van mening, samen met nog een hoop andere mensen, zowel van de districten als het Capitool, dat hier een einde aan moet komen. Alle mentoren en stylisten in deze kamer zijn het er mee eens, de meeste voorbereidingsteams ook, en we hebben zelfs een deel van de spelmakers aan onze kant, waaronder hoofdspelmaakster Peli Holaine.”

Reageer (6)

  • Eunomia

    GREAT STORY Love it <3 <3 (H)(H)(H)(H)(hoera)(hoera)(hoera)(flower)(flower)(flower)

    1 decennium geleden
  • xKimberley24

    JAAA GOEDZOOOOO ALLEMAAL IN DAT BONDGENOOTSCHAP (yeah)(yeah)(yeah)

    1 decennium geleden
  • wildheart

    oeh..opstand...Yeah! leuk verhaal!

    1 decennium geleden
  • Eef95

    Dit riekt naar opstand! (hoera)(hoera)(hoera)(hoera)

    1 decennium geleden
  • Artgirlrb

    Geweldig verhaal(yeah),het word beter en beter xD

    Verder(hoera)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen