Foto bij De 100e Hongerspelen - 22

“Vania heeft gevraagd of ze Rue kunnen beschermen in de arena, om met drie te winnen”, zei Peeta zonder omwegen.
“Denk je dat dat kan? Drie winnaars?”
“Het is een gok”, zei Katniss. “De vraag is hoe ze met drie kunnen overblijven.”


“Vania is niet de sterkste tribuut, maar ze zal Ian niet afremmen, met z’n tweeën ben je hoe dan ook sterker. Maar Rue zou wel een last voor hen zijn, en dan zouden ze elkaar nog moeten vinden”, ging Peeta verder. “Ze hebben dus nog minstens één andere sterke bondgenoot nodig, liefst meer.”
“Je hoopt op Xandrijn”, begreep Toista.
“Hij is de meeste logische keuze, Rue vertrouwt hem en er zijn ook zeker geen problemen tussen hem en Vania en Ian”, legde Peeta uit.
“Ik begrijp het, maar waarschijnlijk zal hij dan wel moeten sterven”, zei Toista. “Ik denk niet dat hij daar toe bereid zal zijn, en vier winnaars is zo goed als uitgesloten. Ik weet zeker dat hij het Rue gunt om te overleven, maar hij wil zich daar niet voor opofferen. Hij heeft thuis ook een vrouw en kinderen om voor te zorgen.”
“Ik begrijp het”, zuchtte Katniss teleurgesteld.
“Ik doe het.” Peeta, Katniss en Toista schrokken op. Xandrijn stond in de deuropening.
“Ben je zeker?”, vroeg Toista stomverbaasd.
“Ja”, zei hij kalm. “Ik heb er over nagedacht. Ik beloof niet dat ik tot het einde bij hen blijf, maar ik kan Rue niet aan haar lot overlaten. Ik vertrouw Vania en Ian.” Hij haalde diep adem. “Mijn vrouw en kinderen overleven het wel als ik het niet haal, en door samen te werken maak je hoe dan ook meer kans dan als je alleen bent. En ik wil die achterlijke beroeps een lesje leren. Zeker sinds die weddenschap.” Peeta kon een grijns niet onderdrukken.
“Weddenschap?”, vroeg Toista verbaasd.
“Hij heeft met de beroeps gewed dat minstens de helft van hen sterft voor Rue”, zei Peeta.
“Dat heeft Ian jullie dus al verteld”, glimlachte Xandrijn. “Maar we zullen nog meer bondgenoten moeten zoeken, al weet ik niet wie.”

Reageer (5)

  • xKimberley24

    Ze moeten met meer dan de helft van alle tributen een bondgenootschap sluiten, samenwerken, de Beroeps vermoorden en dan weigeren te vechten tegen elkaar :)

    1 decennium geleden
  • Louriox

    Xandrijn moet ook overleven ;3

    1 decennium geleden
  • Meiiore

    Eef95 en TwilightAnge, ik snap dat het een leuk verhaal is. maar het is niet écht hoor! Het lijkt nu net alsof jullie snotterend voor de computer zitten omdat er een verhaal zo mooi is!
    Al is het wel een goed verhaal!

    1 decennium geleden
  • Eef95

    Ik zou echt willen dat ze het allevier overleven (huil)

    1 decennium geleden
  • NEWgirlS

    aaaawh das zo moedig van xandrijn snel verder

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen