Foto bij 001 - Melissa Wakefield

Riiiiingg! De schoolbel ging, Yes eindelijk vakantie! 'Woehoo! Vakantie!' riep Abby, mijn beste vriendin enthousiast terwijl ze door de gangen rende. Snel liepen we samen naar ons kluisje en pakten al onze spullen eruit. 'Eindelijk vakantie.. Wat ga jij doen deze vakantie Ab?' vroeg ik aan Abby. 'Ik ga 5 weken naar Australië, jij dan?' 'Oh, wij gaan niet op vakantie, niet genoeg geld. Ik denk dat ik op zoek ga naar een vakantie baantje, anders ben ik zo alleen. Iedereen gaat weg, behalve ik.' 'Kop op Melis, het wordt echt een leuke vakantie geloof me. Kan je niet een dagje bij William logeren?' William was een hele goede vriend van mij, waar ik hele goede gesprekken mee kom voeren, hij was een jongen die heel goed naar je kon luisteren, maar meer dan een vriend was hij niet, en zou hij ook nooit worden. 'Nee, hij gaat ook weg met zijn ouders, hij gaat naar een of andere camping ergens hier in de buurt.' 'Ik leef met je mee Melis. Het spijt me heel erg voor je..' Ja jij hebt makkelijk praten dacht ik. Ik zit hier lekker alleen de hele vakantie.

'Maaaaaam ik ben thuis!' gilde ik toen ik door de deur naar binnen kwam. 'Vanwaar al die enthousiasme Melis?' vroeg mijn moeder, terwijl ze me met een verbaasde blik aankeek. 'Het is vakantie mam! Eindelijk!,' zei ik met een glimlach terwijl ik naar de keuken liep, en een tosti ham-kaas voor mezelf klaar maakte. Nadat de tosti warm was, ging ik bij mijn moeder aan tafel zitten. 'Weet je al wat je deze zomer gaat doen?' 'Geen idee. Ik denk dat ik een baantje ga zoeken voor in de vakantie' antwoordde ik terug. 'Dat is goed, dan leer je ook nog eens mensen kennen.' 'Dus je wilt daarmee zeggen dat ik geen vrienden heb?' 'Nee, nee dat niet.. Maar het is gewoon goed voor je sociale ontwikkeling. Je leert werken, geld verdienen, en ik bedoel je ben nog single..' En ik bedoel je bent nog single.. wat zei ze daar nou.? 'Maam.' zei ik terwijl ik mijn moeder een zachte por gaf.

Het was nu ongeveer 1 uur 's nachts. Ik lag in bed, en was nog steeds wakker. Ik lag te denken over wat voor soort baantje ik nou eigenlijk wou hebben. Het moest wel iets uitdagends zijn. Niet een verpleegster in het bejaarden tehuis. Of in een kledingszaak. Ik was 17, dus ik zou wel als ik dat wou overal kunnen werken, dus dat zou niet zo'n punt moeten zijn.. Het liefst wou ik iets met dieren. Ik had altijd al iets met dieren gehad. Ik zuchtte. Morgen ochtend zou ik wel weer verder denken. Ik was nu echt te moe om nog na te denken. Ik deed mijn ogen dicht, en viel binnen 10 minuten in een diepe slaap.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen