Foto bij Capite 5; First day

Even een kleine opmerking. Misschien denken jullie van, nou mag het verhaal wel is op gang komen. Ik moet eerst allerlei namen enzo uitzoeken en eerst moeten er allerlei dingen verteld worden. Maar in de komende hoofdstukken zal het verhaal echt op gang gaan komen.
Veel plezier :D

Ik zat rechtop in bed toen ik klokkengeluiden hoorde. Zo was ik nog nooit wakker gemaakt. Ik stapte mijn bed uit en liep naar het raam. Buiten naast de school stond een grote kerktoren waar een grote gouden klok onder aan hing. Het grote voorwerp bewoog van links naar rechts. Dit was dus het teken dat we wakker moesten worden, vulde ik zelf in. Snel deed ik mijn ochtend ritueel; douche, tanden poetsen en aankleden, en liep mijn kamer uit, richting de grote zaal.

In de grote zaal zaten al verschillende kinderen. Ik liep naar het buffet toe en schepte wat eten op en ging aan de tafel zitten. Ik telde de kinderen die aan tafel zaten en kwam op 15 uit. Vooraan de zaal stond een grote stoel in het midden en aan beide kanten stonden 2 stoelen. 5 stoelen in totaal dus. De 4 stoelen waren gevuld. In de stoelen zaten mensen die ik nog nooit had gezien. Toen ging de deur open en kwam er een man met een lange baard naar binnen gelopen en ging voor de grote stoel staan. ‘Dames en heren’ zei de man. ‘Mijn naam is Anemoi, ik ben de god van de vier winden: noord, oost, zuid en west en ik het hoofd van de school. Achter mij zien jullie de 4 docenten van wie jullie nog meer les zullen krijgen. Helemaal rechts zit Enyo, zij geeft het vak vechten en verdediging en is de godin van de oorlogsvoering, een metgezel van de god Ares dus. Daarnaast zit Eris, de godin van ruzie, zij zal jullie leren om voor jezelf op te komen. Aan de linkerkant zit Circe, de godin van de magie. Zij zal jullie magie gaan leren. Als laatste hebben we Eileithyia, zij is de dochter van Zeus en Hera en is de godin van de geboorte en gaat jullie leren hoe je je moet gedragen als een god. Van mij zullen jullie geen les krijgen. Mochten jullie nog vragen hebben, ik zit in het kamertje bij de ingang van de school. Eet smakelijk’. Hij ging zitten en begon te eten. We lieten de informatie even verwerken en volgde toen hun voorbeeld.

Ik keek de tafel rond en bekeek de jongens en meisjes die rondom de tafel zaten. Niemand zei iets tegen elkaar, iedereen zweeg en at rustig zijn of haar eten. Ik deed hetzelfde ook al had ik de neiging om iets te zeggen. Toen iedereen zijn of haar eten op had en er een gong klonk, was dat het teken dat we naar onze eerste les moesten.

Mijn eerste les was vechten en verdediging. We moesten allemaal ons voorwerp meenemen. Toen ik in het lokaal aankwam zag ik dat er nog niemand zat en dat er maar 5 tafels met stoelen stonden. Vooraan zat Enyo aan haar bureau. ‘Welkom’ zei ze tegen mij. ‘Zoek maar een plaats uit’. Ik knikte en ging in het midden zitten van de rij van 5 tafels. Even later kwamen er nog 3 meisjes en 1 jongen binnen gewandeld. ‘Welkom bij vechten en verdediging. Zoals jullie al hoorde van Anemoi ben ik Enyo, de godin van de oorlogsvoering. Ik zal jullie helpen om te leren vechten en om jullie wapen te ontwikkelen’. Bij dat laatste moesten we even nadenken. ‘Ik begin helemaal rechts. Vertel je naam alsjeblieft en vertel van welke god je een zoon of dochter bent’. Een meisje met lang bruin haar zat helemaal rechts. ‘Mijn naam is Jonna en ik ben een dochter van de godin Hera’. Voor haar lag een gouden ring met daarop het gezicht van Hera. ‘Mijn naam is Fenarry en ik ben een dochter van de godin Hestia’ zei het meisje met zwart haar dat naast Jonna zat. Voor haar lag een gouden handvat. ‘Mijn naam is Jonathan’ zei ik toen ik aan de beurt was. ‘Ik ben een zoon van de god Zeus’. Ik had mijn bliksemschicht voor me gelegd. ‘Mijn naam is Coendro’ zei de jongen die naast mij zat. Hij had blond haar en lichte blauwe ogen die bijna licht gaven. ‘Ik ben een zoon van de god Poseidon’. Voor hem lag een licht blauw stafje waarin je de zee kon zien. ‘Mijn naam is Sandra en ik ben een dochter van de godin Demeter’ zei het meisje dat helemaal links zat. Ze had donkerbruin haar en donkerbruine ogen. Voor haar lag een gouden stafje. ‘Welkom allemaal. Misschien vragen jullie je af waar de andere 10 kinderen zijn. We hebben jullie in drie groepen opgedeeld want de theorielessen krijgen jullie in kleine groepjes. De praktijklessen krijgen jullie alle 15 tegelijkertijd. Laten we beginnen met de les’.

Reageer (4)

  • Gibigianna

    geweldig snel verder!!!!!!!!!!!!

    1 decennium geleden
  • LordFantasy

    oeps thnx xD

    1 decennium geleden
  • Liara

    oww tis toch een godin zag ik net.... toch goed..

    1 decennium geleden
  • Liara

    heeee namen pikker! Had de naam Enyo zelf ook gebruikt voor een verhaal, maar uiteindelijk veranderd... Maar ik dacht dat het een godin was..... kennelijk toch iets foutgegaan in het opzoeken.....
    Maar leuk! Ga snel verder!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen