Foto bij De 100e Hongerspelen - 9

Het eten was heerlijk, en Vania genoot er echt van. Nog nooit van haar leven had ze zoveel gehad. Nou ja, in de trein wel, maar daar was ze te zenuwachtig geweest om er van te genieten.
“Mam, waarom heb je me nooit verteld dat Adriënne bij Snow staat?”, vroeg Ian na een tijd.
“Wat maakt dat uit, het is toch gewoon zijn dochter?”, vroeg Vania niet-begrijpend.
“Adriënne en ik zijn goede vriendinnen”, legde Katniss uit. “Ze heeft een hekel aan de Spelen, net als wij, en ze heeft geprobeerd haar vader in te tomen, maar dat is niet gelukt.”
“Er zijn veel mensen van het Capitool die tegen de Hongerspelen zijn sinds de opstand, ze hebben hun lesje wel geleerd toen hun eigen kinderen door Katniss de arena in gestuurd werden”, zei Portia.
“Heb jij kinderen in de arena gestuurd?”, vroeg Vania verontwaardigd.
“Het was niet mijn idee, en toen het mij gevraagd werd wilde wraak nemen, ik had net mijn zusje verloren en ik dacht dat dat de schuld van het Capitool was. Later heb ik nog geprobeerd het tegen te houden, maar het was te laat”, legde Katniss uit. “Adriënne was één van hen, ze heeft zich aangeboden als vrijwilliger om een kind van twaalf te beschermen. Ze heeft me toen in het openbaar verdedigd. Uiteindelijk was ze bij de laatste drie, en ik besloot hen alle drie te laten winnen. Maar door een misverstand raakte ze zwaar gewond, waardoor ze niet meer kan lopen en in een rolstoel zat. Het heeft niet veel gescheeld of ze was gestorven. Dat was het excuus dat haar vader nodig had om het Capitool terug op zijn hand te krijgen en de macht opnieuw te grijpen. Maar Adriënne en ik hebben toen wel vriendschap gesloten.”
“Oh”, zei Vania verbaasd.
“De rebellen vonden dat het Capitool moest beseffen hoe vreselijk de Hongerspelen waren voor de districten, terwijl ze het zelf leuk vonden”, vulde Peeta aan. “Maar het zou de allerlaatste keer zijn. Helaas besliste Snow daar anders over. We mogen Adriënne dankbaar zijn dat ze er voor gezorgd heeft dat hij ons niet heeft vermoord. Maar onze straf was dat de Spelen zouden doorgaan tot één van onze kinderen in de arena zou belanden.”
“Hij is wreed”, gromde Vania.
“Nee, zijn vader was wreed, de Snow van nu is ronduit harteloos”, zei Katniss. Ze wendde zich tot haar zoon. “Het was de eerste keer dat Adriënne daar zat, ik ben er zelf ook behoorlijk van geschrokken, en ik heb geen idee waarom ze daar zat.”
“Ik hoop dat ze verder niet bij de Spelen betrokken wordt”, merkte Peeta op. “Laat het ons even weten als jullie haar nog eens zien, goed?”
“Oké”, knikte Ian.

Reageer (2)

  • Eef95

    arme Adrienne...

    1 decennium geleden
  • NEWgirlS

    nice xD snel verder(K)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen