Foto bij De 100e Hongerspelen - 5

“Die anderen zeiden dat het lelijk was”, zei Vania niet-begrijpend.
“Naar Capitool-normen wel, ja”, knikte Inne. “Maar die normen kan je nu ook niet bepaald normaal noemen. Ik denk niet dat jij graag groen haar zou hebben?”


“Nou, nee, niet op die manier”, glimlachte Vania, al wat meer op haar gemak. “Als er nu wat mos in hangt door het bos in te gaan… Niet dat dat mag, het ligt buiten het district, maar ik ga er vaak bessen en eetbare planten plukken.”
“Haha, en dat zeg je tegen iemand in het Capitool die connecties heeft met Snow”, plaagde Inne. “Maar goed, doe je kamerjas maar weer aan. Ik zal eerst even je make-up, haar en nagels doen. Ik vermoed dat je al weet wat je straks zal dragen tijdens de openingsceremonie?”
“Het meisje in vuur en vlam”, knikte Vania.
“Juist, hetzelfde als je mentoren, maar ook anders. We gaan een paar details veranderen, om het nog spectaculairder te maken.”
“Ik ben benieuwd”, glimlachte Vania. Inne glimlachte en begon aan haar make-up.

***


“Oké, op de wagen”, zei Portia tegen Ian en Vania. Ian ging naast de strijdwagen staan en bood Vania een hand ter ondersteuning, als een echte gentleman.
“Dank u wel, meneer”, giechelde Vania.
“Graag gedaan, schone vrouwe”, reageerde Ian galant. Hij klom ook op de wagen.
“Oké, handen vasthouden, goed zichtbaar”, instrueerde Inne. “Ian, jij neemt dit boeket in je andere hand”, ze gaf hem een boeket bloemen, allen rood, oranje en geel, dat paste bij het vuur. “Vania, jij neemt de bloemen één voor één over en gooit ze naar het publiek.”
“Kunnen we ze niet samen vasthouden? Een jongen met een bos bloemen staat echt niet”, grijnsde Ian.
“Dat kan ook”, knikte Portia. “Goed, ik steek jullie pakken pas op het laatste moment in brand. Er kan jullie niets gebeuren, het is volkomen veilig.”

Reageer (3)

  • NEWgirlS

    nice xD

    1 decennium geleden
  • Eef95

    Dat weten ze ondertussen wel; Katniss en Peetar hebben het ook overleefd. (anders zou Ian er nu niet zijn ;) )

    snel verder

    1 decennium geleden
  • MayCuteAngel

    OMG!!! GA SNELL VERDER, pleaseee? *Puppy-eyes*

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen