Foto bij De 100e Hongerspelen - 3

“Wat denk je, Portia, krijgen we weer een liefdespaar?”, vroeg Inne na het bekijken van de boete. Voor de meeste kinderen die 13 of jonger waren, was een vrijwilliger naar voren gekomen die hen beschermde, behalve voor één klein meisje van district elf. Rue was nog maar zeven, maar niemand bood zich voor haar aan als vrijwilliger. Er waren overigens best veel vrijwilligers deze Spelen, als beroeps of om iemand te redden.
“Dat zou best kunnen, en het past perfect in ons plan”, stemde Portia in.
“Je hebt hopelijk niet al te veel plannen meer gemaakt voor de rest van je leven?”, zei Inne cynisch. “Dit overleven we niet.”
“We zien wel”, zei Portia. “We hebben nog heel wat in petto. Ik leg het je straks nog wel uit, ik heb wat geregeld met nog wat anderen, maar Katniss en Peeta mogen het nog niet weten. En met Ian en Vania zullen we ook moeten opletten hoe veel we hen vertellen.”
“Nou, ik ben benieuwd”, zei Inne verbaasd. “Hebben jullie soms ook lijm gevonden om koppen terug aan te lijmen en vrolijk verder te leven? Want als het mislukt hakt Snow zonder aarzelen onze kop af.”
“Wees gerust, Inne, dit gaat lukken”, beloofde Portia. “Let op mijn woorden.”

***


“Euh, Ian? Kan ik je even spreken?”, stamelde Vania verlegen.
“Kom binnen”, knikte Ian. Vania liep zijn kamer in.
“Ik, euh, ik denk dat we misschien, best even onze, euh, tactiek, moeten bespreken”, zei ze verlegen.
“Geen slecht idee”, glimlachte Ian. “Wat vind je van de tactiek die mijn ouders gebruikt hebben?” Hij stond op en liep op Vania toe. “Mijn moeder was nog niet verliefd op mijn vader toen, ze wist totaal van niets in het begin.”
“Tja, het hoeft niet helemaal hetzelfde te zijn als toen hé”, fluisterde Vania.
“Misschien niet nee”, stemde Ian in. Hij liep op Vania af.
“Oh, hier zijn jullie”, Peeta kwam de kamer in. “We gaan eten.”
“Oh, oké”, zei Ian geschrokken. Vania volgde hen, haar gezicht naar de grond gericht. Niemand hoefde te zien hoe rood ze was.

Reageer (3)

  • Teal

    Door (:

    1 decennium geleden
  • NEWgirlS

    naam:Lama
    Leeftijd:20jaar
    Karakter: teruggetrokken zolang ze iemand ni vertrouwt komt doordat toen ze door haar beste vrienden een aantal keer hard gekwetst is geweest
    Rol ze is 1vande tributen die zich vrijwillig heeft opgegeve ze weet dat et een soort zelfmoord is maar ze vond et mooi van haar eige da ze zig eft opgegeve en nu gaat ze al zwzo haar best doen maar ze weet dat de kans klein is da ze er levend vanaf komt
    Hopelijk eb ik de rol xD
    Snel verder

    1 decennium geleden
  • Eef95

    Volgens mij lijkt de geschiedenis zich heel hard te herhalen :p

    snel verder

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen