Foto bij De 100e Hongerspelen - 2

Inne grijsde toen ze officieel benoemd werd tot stylist van district twaalf. Ze had al wel geweten dat ze het zou worden, en samen met Portia had ze plannen gemaakt over hoe alles zou worden aangepakt. Maar toen Katniss belde om te zeggen dat haar zoon één van de tributen was gooiden ze alle plannen om en lag de oplossing voor de hand: district twaalf zou weer in vuur en vlam staan.

***


Katniss en Peeta stapten de eetcoupé van de trein in, waar Ian en Vania al zaten te wachten. Vania was de meisjestribuut, ze was twintig jaar oud. Ian was net negentien.
“Mam, pap”, zuchtte Ian.
“Ian, ik, wij, het spijt ons dat jij gekozen bent”, zuchtte Katniss.
“Ik had het vorig jaar moeten worden”, zei hij zacht. “Hoelang weten jullie al dat ik nu moet meedoen?”
“Pas nadat ze je opgesloten hadden kreeg ik een brief van Adriënne om het uit te leggen.”
“Het is gewoon niet eerlijk! We hebben Snow toch ook nooit persoonlijk iets aangedaan? Het was een ongeluk!”, schoot Ian plots uit.
“Dat weten wij ook, Ian”, zei Peeta kalm. “Maar Snow gebruikt het gewoon als excuus om wraak te kunnen nemen.”
“Hoe dan ook,” merkte Katniss op, “er is nu niets meer aan te doen. Het beste wat we nu nog kunnen doen is een tactiek bespreken.”
“Hij vermoordt me toch”, gromde Ian.
“Nee, het kan hem niet schelen of je wint of verliest, hij wil alleen dat je vader en ik moeten toezien hoe jij gedwongen wordt je leven op het spel te zetten”, zei Katniss.
“Dan moet Ian winnen”, zei Vania zacht. Het was het eerste wat ze zei sinds ze gekozen was. Twee jaar geleden had ze gedacht dat ze veilig was, maar nu zat ze dus toch in de spelen. “Doe geen moeite voor mij, ik zal hem wel helpen en uiteindelijk zelf sterven.”
“Nee, Vania”, zei Katniss kalm. “We gaan je wel helpen. Alles is al besproken met jullie stylisten, we zullen er alles aan doen om jullie samen te laten winnen. De geschiedenis herhaalt zich.”
“Hoe dan?”, vroeg Vania en Ian tegelijk.
“Het begint met dezelfde kleren”, zei Peeta. “We gaan alles heel herkenbaar maken. En natuurlijk zullen we jullie ook samen presenteren, als een team.”
“En moeten we dan ook verliefd worden?”, vroeg Vania zacht.
“Dat zou handig zijn”, grinnikte Katniss. “Maar die keuze is natuurlijk volledig aan jullie. Er zijn nog andere opties.”

Reageer (3)

  • wildheart

    gaaf

    1 decennium geleden
  • Eef95

    XD Dat gaat wat geven.

    snel verder

    1 decennium geleden
  • NEWgirlS

    hahaha spr goe gevonde

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen