Foto bij De 100e Hongerspelen - 1

De dag van de boete was aangebroken, de boete voor de 100e Hongerspelen, de vierde Kwartskwelling. En dit keer was het Capitool heel wreed. Of nee, niet het hele Capitool, er waren genoeg mensen die dit verafschuwden, die tot inkeer waren gekomen door de 76e Hongerspelen. Maar Snow was harteloos. Deze keer gold niet de normale leeftijdsgrens van 12 tot 18 jaar. Nee, de maximumleeftijd was afgeschaft, de minimumleeftijd was verlaagd tot zeven jaar. En wat alles nog erger maakt, iedereen werd even vaak genoteerd. Een kind van zeven had evenveel kans als iemand van 20, 30, 40, … om getrokken te worden

Heel district twaalf verzamelde voor de boete. Katniss en Peeta stonden op het podium en zagen het gebeuren. Zij waren uiteraard vrijgesteld van de Spelen als Tribuut, ze waren de mentoren. Haymitch ging ook nog steeds mee, zoals alle winnaars, maar hij was geen mentor meer. Katniss keek naar de groep mannen en jongens. Geen van hen hoefde zich zorgen te maken, al wisten ze dat niet. Haar zoon, Ian, zou tribuut zijn, dat had Snow bevolen. Een week eerder was hij al in hechting genomen, maar pas twee dagen geleden had Katniss de reden vernomen, Adriënne was zo vriendelijk geweest haar een brief te sturen. Eigenlijk was het ook ergens een opluchting geweest, toen ze de inhoud van de kwelling hoorde was ze bang dat haar dochter zou gedwongen worden mee te doen.

Eigenlijk zou Ian het jaar ervoor meegedaan hebben, hij was toen 18, maar hij lag doodziek in bed. Glafira, haar dochter, was 22 nu. Zij had nooit meegedaan omdat ze fysiek altijd heel zwak geweest is. Bovendien had ze het karakter van Prim, ze wou altijd iedereen helpen, ze kon nog geen dier doden, laat staan vechten in de arena. Katniss besefte dat ze door zo lang te wachten niet alleen een risico genomen had, Ian was er bijna onderuit gekomen maar dat zou vreselijke gevolgen hebben. Het was tegenover de andere tributen ook niet eerlijk om de Spelen zo lang te laten verder gaan. Maar alle voormalige winnaars die er van wisten, zowat iedereen behalve de beroeps, vonden het belangrijk dat haar zoon won om toch nog een kleine overwinning op Snow te boeken. Dus had ze het toch laten aanslepen.

Reageer (4)

  • xKimberley24

    Yeah als Ian wint mag ie ter hoofdprijs Snow vermoorden :)

    1 decennium geleden
  • Meiiore

    Mooi verhaal, andere dingen lijken altijd zo op de echte spelen.

    PS> Klein dingetje: het is 'wilde' en niet 'wou'

    1 decennium geleden
  • Eef95

    GO IAN GO IAN, Zorg dat je wint en zet Snow mooi op zijn nummer!

    1 decennium geleden
  • NEWgirlS

    en nu begint et xd
    snel verder(H)(H)(H)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen