Foto bij Wat voorafging - De 76e Hongerspelen

De zussen hadden elkaar nog niet gevonden in de arena, de oudste van de twee zwierf alleen rond. De jongste was zo ver gekomen omdat Adriënne voor haar zorgde. Katniss besloot dat het tijd was om haar belofte te volbrengen. Al waren ze met drie in plaats van twee, het zou vreselijk zijn als ze nu nog met elkaar zouden moeten vechten.

Een Hovercraft bracht Katniss persoonlijk de arena in, naar de Hoorn des Overvloeds. Voor de veiligheid had ze haar boog en een aantal vredebewakers meegenomen.
“Tributen van de 76e hongerspelen”, klonk haar stem door heel de arena. “Jullie zijn nog met drie over, drie moedige meisjes. Kom allen naar de Hoorn, ik heb een aangename verrassing voor jullie.” Een half uur later kwam het jongste meisje uit het bos, gevolgd door Adriënne, die nog steeds het mes, dat ze de hele tijd in de arena gedragen had, in haar hand geklemd hield. Aan de rand van het bos bleven ze aarzelend staan. Katniss wenkte hen dichterbij.
“Ga maar, ik vertrouw haar”, zei Adriënne zacht tegen het jonge meisje. Samen liepen ze langzaam tot bij Katniss. Plots werd Adriënne getroffen door een speer. Iedereen keek geschrokken om, het was de oudere zus.
“Van mijn zusje blijf je af, kreng”, siste ze.
“Nee, Sanni, ze helpt me, ze deed me geen kwaad”, riep het jonge meisje geschrokken.
“Hierkomen, allebei”, zei Katniss geschrokken. “En zonder wapens graag.” Zelf rende ze naar Adriënne.
“Je hebt je belofte gehouden”, fluisterde Adriënne ongelovig. “Je deed zelfs meer.”
“Natuurlijk, dat is toch normaal”, zei Katniss zacht. Ze bekeek de wonde van Adriënne. De speer zat in haar onderbuik, en het bloedde hevig. “Volhouden, Adriënne, we gaan terug en daar krijg je meteen verzorging.”
“Ik, ik doe m’n best”, zuchtte het meisje. Een ladder kwam naar beneden vanuit de hovercraft en een verpleger haalde Adriënne naar binnen. Katniss liep weer naar de andere twee meisjes.
“Het spijt me zo”, zei de oudste. “Ik dacht echt…”
“Ze heeft al die tijd voor je zus gezorgd”, zei Katniss kalm. “Kom mee nu, het is voorbij.” Ze liet de meisjes voor zich uit de hovercraft in klimmen.

Reageer (4)

  • Louriox

    Die oudste zus heeft nu ook een rot schuldgevoel ;s

    1 decennium geleden
  • NEWgirlS

    wow ik eb kippenvel op mn arme
    kundu vooorstelle

    1 decennium geleden
  • EffieTrinket

    Die had ik niet zien aan komen
    Snel veder :Y)

    1 decennium geleden
  • Teal

    Omy.. Door!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen