http://www.youtube.com/watch?v=CoAyMG_tYxc

Cooper

Beoordeling Idyllic

Timing:
De timing klopte perfect. Ik kon de inzending en het orginele lied beiden afspelen en de zang liep gewoon gelijk. Op sommige stukjes was ze wel iets te laat met inzetten maar dat werd goed opgelost zodat een woord later alles gewoon weer gelijk liep.

Melodie:
Op de melodie heb ik ook niks aan te merken. Dit klopte gewoon helemaal.

Toonhoogte:
Klopte ook. Ik heb zowel de inzending als het orgineel een paar keer geluisterd maar volgens mij zit het op dezelfde hoogte. Alleen doordat het orgineel door een man gezongen word lijkt het soms dat het te hoog gezongen word, maar volgens mij is dat niet zo.

Ademhaling:
Ademhaling vond ik wat minder. Ik hoorde tussen de zinnen door ook niet het geluid van een ademhaling en tijdens het zingen zong ze met teveel lucht.

Opdracht:
Het liedje sluit qua tekst wel aan bij de opdracht. Het is een liedje waar je goed emotie in kan leggen, maar ik vind hem persoonlijk niet erg krachtig. Ik vind dat ze het qua emotie wel matig gedaan heeft. Ze zingt het wel krachtig en ze probeert er wel emotie in te zetten maar ik heb het gevoel dat er veel meer emotie in kan worden gebracht. Nu moet ik wel zeggen dat het orgineel ook niet ontzettend gevoelig word gezongen dus misschien had ze beter een ander liedje uit kunnen zoeken, een krachtiger liedje.

Tips:
Oefen op je ademhaling.
Veel mensen ademen vanuit hun borst, maar tijdens het zingen is het belangrijk om dit vanuit je buik te doen. Zo heb je veel meer lucht en kun je met meer kracht zingen.
Probeer eens te oefenen met ademen. Zorg tijdens het oefenen dat je borst niet op en neer beweegt.
Je buik moet tijdens het inademen naar buiten gaan staan, en tijdens het uitademen naar binnen.
Probeer zoveel mogelijk lucht in te ademen, blijf inademen totdat je echt geen lucht meer binnen kan krijgen en je buik helemaal 'uitgezet' is. Adem dan weer rustig uit.
Ook kan je houding je helpen. Zet je voeten op schouderbreedte en ga rechtop staan. Ook moet je proberen om je hoofd recht te houden, alsof iemand een touwtje bovenop je hoofd heeft gemaakt en deze strak trekt. Zo kun je beter kracht zetten vanuit je buik.
Onthoud wel dat de meeste mensen het moeilijk vinden om tijdens het zingen via de buik te ademen. Verwacht dus niet dat het zo een twee drie gaat lukken, maar ik raad je wel aan om er mee te oefenen.

Verder heb ik niet veel aan te merken op deze inzending, behalve dus de ademhaling en het feit dat ze misschien een iets krachtiger liedje uit had kunnen zoeken die beter aansluit bij de gegeven opdracht.

Als cijfer geef ik haar een 7.0.

NeverEnough
Ondanks de wat slechtere opname apparatuur kan ik horen dat je een hele mooie stem hebt. Een zachte stem, die erg goed bij het liedje past! Het lijkt me dan ook wel leuk om een keer een goed krachtig nummer van je te horen . Vermijd de volgende keer te ademen in de microfoon. Zo zou ik sommige woorden met bijvoorbeeld een P & S niet zo hard bij de microfoon ingang zingen. Het klinkt misschien vreemd maar die tonen komen er heel hard uit omdat je daarmee als het ware in de microfoon blaast. Voor de rest vond ik dat je de emotie goed over hebt gebracht!
7,2

HurtedHeart
Ten eerste je hebt een mooie stem en ik vind het zelf fijn dat je muziek op de achtergond heb gebruikt. Ik hoorvsoms wat gekraak,cmaar dat licht aan de opname apperatuur. Ik irriteer me ervwel aan dat je ademt in de microfoon wat zorgt voor een ruis. Ik zou ook een beetje afstand nemen want als je de S of P of T zegt hoor je een windlaag wat best stoort. J zingt erg mooi en ik ben super blij met ke inzending.

Cijfer: 7,8

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen