Foto bij H23

Het einde van deze story is in zicht :(
Nog ongeveer 5 hoofdstukken te gaan :D

‘AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGH’. Ik liet al mijn woede los, maar er kwam geen beweging in de steen. ‘Nee dit werkt niet’ zei Casandra. Dit was nu de tweede keer dat we mijn aardsturing oefende, maar zonder resultaat. Rodi had inmiddels het vuursturen onder de knie, waarmee hij de eerste was die zijn tweede element kon beheersen. Snel daarna volgde Eline, die het luchtsturen onder de knie had. Vervolgens was het Claire die het metaalsturen in de vingers had. Alleen ik en Marcha waren nog hard aan het zweten om ook maar een centimeter in beweging te laten komen. Zij met vuur en ik met aarde. ‘MORES, MORES!!’ werd er ineens geroepen door iemand uit de stad. ‘Daar gaan we weer’ zei Claire toen ze zich omdraaide en samen met haar wachters de stad in renden. ‘Dit is nu al de zoveelste keer’ zei Casandra zuchtend. Ineens kwamen Claire en haar wachters weer terug gerend. ‘We mochten weer is niet helpen van de grijze massa’ zei Claire spottend. ‘Ow is het weer is… zover’ zei ik toen ik een grote golf creëerde en die op Eline afstuurde. Eline concentreerde zich en maakte een grote tornado die mijn golf wegblies. Daarna concentreerde ik me op de rots die naast me stond. Eline stond uitdagend te kijken. Ik stak mijn hand uit, stapte keihard op de grond en hief mijn hand omhoog, en tot mijn grote verbazing, volgde de steen mijn beweging. Ik twijfelde geen moment meer en vuurde hem op Eline af, die hem met moeite tegenhield met water. ‘JAA!!’ riep Casandra opgewekt. ‘YES! Het is gelukt’ riep ik blij. Toen ineens moest ik uitwijken voor een vuurstraal die mijn kant op geslingerd werd door Marcha. ‘WHOOEEHOOO’ schreeuwde zei. ‘EINDELIJK!’ riepen Nodis en Samuel tegelijkertijd. ‘Nu alleen nog onder controle houden’ zei ik lachend tegen haar. ‘Uitstekend’ zei Gwendolin die samen met Cleveron aan kwam lopen. ‘Geweldig om te zien hoe hard jullie trainen’ zei ze. ‘MORES, MORES!!’ riep weer een stem uit de stad. Ik wilde in actie komen maar werd tegengehouden door Gwendolin. ‘Niets doen, de geestendrijvers lossen het op’ zei ze. Maar toen ineens kwam er een pijnlijke kreet uit de stad. ‘Ik ga kijken!’ riep ik al rennend. Marten en Rose, mijn wachters, volgden me op de voet.

Toen ik op het pleintje aankwam waar de kreet vandaan kwam, lag er een man, bloedend op de grond. ‘Oeps, te laat’ zei een geestendrijver die naast de man stond, kijkend hoe de man aan het sterven was. ‘IDIOOT!’ riep ik naar de geestendrijver. ‘Zijn jullie hier nou om ons te beschermen?!’ riep Rosa. Langzaam kwamen verschillende Mores op ons afgerend. Ik stuurde uit de fontein die naast me stond een waterstraal en wilde die op een more afsturen toen ineens mijn zicht verdween. Even hoorde ik verschillende kreten en toen ineens kreeg ik weer zicht en zag dat alle mores op de grond lagen. Ik draaide me om en zag een slanke lange vrouw achter me staan, omringd door verschillende geestendrijvers. ‘Je hulp, is niet nodig’ zei ze met een nepaardige stem. ‘EEN ONSCHULDIDE MAN IS HIER NET VERMOORD!’ schreeuwde ik naar haar. ‘Kalm aan!’ riep een geestendrijver naar mij. ‘Hoe durf je zo’n grote bek te hebben tegen Cleopatra’. ‘Laat maar’ zei Cleopatra. ‘Hij weet niet wie ik ben, dus neem het hem maar niet kwalijk’. ‘Dat is een van de 7 zussen’ siste Rosa in mijn oor. Mijn ogen werden groot en zei toen: ‘Neem me niet kwalijk, ik kan er altijd slecht tegen als iemand die onschuldig is, vermoord wordt’. ‘Het is je vergeven’ zei ze. Toen ineens kwam er een zwarte bol op me afgezoefd die ik vliegensvlug tegenhield met een rotsblok. De ogen van de geestendrijvers werden groot, inclusief de ogen van Cleopatra. ‘Indrukwekkend’ zei ze. ‘Jullie gaan snel vooruit met jullie trainingen. Ga zo door, maar voor als nog, jullie hulp is niet nodig’. Er zat nu een dreigend randje aan haar stem, die ik maar serieus nam. ‘Sorry, ik zal me er niet meer mee bemoeien, als de geestendrijvers er volgende keer op tijd bij zijn, want daarvoor zijn ze hier tenslotte’. ‘Gaat alles goed hier?’ hoorde ik ineens de stem van Gwendolin achter me. ‘Odin, ga maar weer terug naar de fabriek’ zei Cleveron. Ik knikte en liep weg van het plein.

‘Die geestendrijvers denken ook echt dat ze alles zijn hea’ zei ik toen ik de fabriek binnen kwam. ‘Wat nu weer?’ vroeg Marina aan mij. ‘Ik had net een conflict met Cleopatra, wist ik veel dat dat mens een van de 7 zussen was’. ‘Zo lang het Nimfea maar niet is, is het goed’ zei Nodis. ‘Hoezo?’ vroeg ik aan hem. ‘Nimfea is de leidster van de 7 zussen, en ook de sterkste. Het wordt denk ik is tijd dat we het systeem van de geestenwereld is uit gaan leggen’. ‘Ten eerste is het geestenrijk het grootste element van de planeet’ nam Samuel het van hem over. ‘De leidster van de zussen is Nimfea. De andere zussen zijn: Barbara, Cleopatra, Olivia, Theodora, Emma en Valencia. Voor de rest hebben de geestendrijvers nog andere leiders, die minder belangrijk zijn dan de zussen, maar wel ontzettend sterk. Het aantal van de geestendrijvers is net zo groot als alle andere elementen bij elkaar, dat maakt ze ook zo sterk, hun aantal’. ‘Maar dat maakt ons niet minder sterk’ zei Casandra. ‘Absoluut niet zelfs’ zei Marina. ‘Nou het conflict is weer opgelost hoor’ zei Cleveron toen Gwendolin en hij binnenkwamen. ‘Volgende keer iets minder brutaal zijn tegen een van de zussen’ zei Gwendolin. ‘Het zal geen tweede keer gebeuren’ zei ik. ‘Mooi, en nu, feestje omdat alle kinderen hun tweede element beheersen!’ zei Gwendolin. Daar was absoluut iedereen het mee eens.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen