Foto bij 016.

Uiteindelijk geef ik er toch aan toe om met de jongens mee naar hun appartement te gaan. Het is me al duidelijk geworden dat ik ze niet kan ontlopen, letterlijk en figuurlijk niet. Ze hebben me wel verzekerd dat ik mijn eigen kamer krijg waar niemand op zal komen zonder mijn toestemming. Liam en Louis pakken mijn kleren in terwijl ik twijfelend voor de kast met cd’s sta. Mijn hele appartement ligt er vol mee en ik heb geen idee welke cd’s ik mee moet nemen. Uiteindelijk weet ik het aantal te beperken tot 50 cd’s. Met een hoodie die me veel te groot is omdat hij van Sjoerd was, een pet van een van de jongens en een grote zonnebril op mijn neus durf ik me uiteindelijk met de jongens op straat te vertonen.

Louis komt naast me zitten in de auto en pakt meteen mijn iPod af “and what is the song from that line in your bedroom?” vraagt hij heel nieuwsgierig terwijl hij door mijn iPod scrollt. Een bescheiden glimlachje verschijnt op mijn gezicht door zijn nieuwsgierigheid. Ik pik mijn iPod weer terug en scroll door mijn lijst, opzoek naar het liedje. We delen de oordopjes zodat we beiden naar het liedje kunnen luisteren. Mijn ogen knijp ik een beetje samen en gespannen kijk ik naar Louis zijn gezicht in de hoop dat ik er een reactie uit kan halen. Hij heeft zijn ogen dicht en concentreert zich duidelijk op de muziek.

You gotta swim
Swim for your life
Swim for the music that saves you
When you're not so sure you'll survive


You gotta swim
And swim when it hurts
The whole world is watching
You haven't come this far
To fall off the Earth


Zodra de zin ‘the whole world is watching’ voorbij komt moet ik moeite doen om mijn tranen binnen te houden. Het was waar, heel Nederland heeft me die 2,5 jaar me in de gaten gehouden na die ene avond. Iedereen wilde met me praten, de kranten stonden vol met foto’s en op tv was het ook onmogelijk om het hele drama te ontlopen. Zelfs nu, dik twee jaar later laten ze me niet met rust. Ze komen nog net niet naar Engeland toe om voor mijn deur te staan wachten tot ik naar buiten kom, maar dat komt puur doordat ze geen idee hebben waar ik nu woon. De beste vriend, manager en zakenpartner van mijn vader zorgt er voor dat ze me met rust laten. Hij is de enige waar ik heel af en toe nog contact mee heb via brieven.

The currents will pull you
Away from your love
Just keep your head above


I found a tidal wave
Begging to tear down the dawn
Memories like bullets
They fired at me from a gun
Cracking the armour, yeah


‘memories like bullets, they fired at me from a gun’ nog zo’n klap recht in mijn gezicht. Maar het is waar, de herinneringen doen pijn, heel veel pijn. Ik voel hoe Louis mijn hand stevig vastpakt en me medelevend aankijkt wat bij mij voor een verwarrende blik in mijn ogen zorgt.

I swim for brighter days
Despite the absense of sun
Choking on salt water
I'm not giving in
I swim


You gotta swim
Through nights that won't end
Swim for your family, your lovers
Your sisters and brothers and friends


Snel wend ik mijn hoofd af als ik voel dat er een traan uit mijn ooghoek ontsnapt. Niemand zou het kunnen zien, mijn hoofd zit ver weg gestopt in de hoodie en de grote zonnebril zit nog steeds op mijn neus. Het voelt alsof iemand met een mes in mijn hart steekt. Ik moet het leven volhouden voor mijn familie en vrienden die ik allemaal niet meer heb. De enige reden dat ik probeer dit leven vol te houden is omdat ik het beloofd heb aan Sjoerd, hij betekende alles voor me.

Yeah you gotta swim
For wars without cause
Swim for these lost politicians
Who don't see their greed is a flaw


The currents will pull us
Away from our love
Just keep your head above


I found a tidal wave
Begging to tear down the dawn
Memories like bullets
They fired at me from a gun
Cracking the armour, yeah


Louis laat mijn hand los en niet veel later voel ik twee armen om me heen. “it’s okay to cry” fluistert hij zachtjes zodat alleen ik het kan horen. Voor een seconde verstijf ik een beetje tot hij me in een stevige omhelzing trekt. Dit is de eerste knuffel die ik krijg en toe laat sinds die avond. Ik herinner me nog goed dat ik misschien wel vijf minuten heb staan knuffelen met Sjoerd voordat ik die avond naar Marissa ging. Als of we toen al wisten wat er zou gebeuren. De knuffel van Louis voelt goed maar doet ook pijn omdat het me herinnert aan Sjoerd.

I swim for brighter days
Despite the absense of sun
Choking on salt water
I'm not giving in
I'm not giving in
I swim


You gotta swim
Swim in the dark
There's no shame in driftin'
Feel the tide shifting
And wait for the spark


Yeah you gotta swim
Don't let yourself sink
Just find the horizon
I promise you it's not as far as you think


The currents will drag us away from our love
Just keep your head above

Just keep your head above
Swim


Met moeite heb ik de tranen binnen kunnen houden, er zijn slechts vier tranen ontsnapt uit mijn ogen. Louis laat me langzaam los als het liedje is afgelopen “remember you can always talk to us” fluistert hij zachtjes in mijn oor alsof hij weet wat er is gebeurd. Omdat ik niet weet wat ik hiermee moet draai ik mijn hoofd maar naar voren. Liam die achter het stuur zit kijkt me bezorgd aan via de achteruitkijkspiegel. Als hij merkt dat ik zijn richting uit kijk glimlacht hij voorzichtig naar me, zijn ogen staan hetzelfde als Louis. Meteen raak ik in paniek. Zouden ze het weten?

Reageer (2)

  • MissCurly

    Oké ik kwam zo'n uur geleden helemaal nat thuis van de regen en toen zag ik dat hoofdstuk van jou en toen kwam er een lach op mijn gezicht en nu staan er tranen in mijn ogen terwijl ik de reactie schrijf.
    Echt je schrijft prachtig <3

    1 decennium geleden
  • ProudAlien

    Damn, je kan zo fucking goed schrijven!
    Dit is best wel een zielig hoofdstukje, ze maakt zich zorgen omdat ze het misschien wel weten. (wat ook zo is )
    Mooi geschreven weer, zoals altijd!!
    Hopelijk ga je snel weer verder (flower)
    x'

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen